Tutustu NHK:n 30-vuotiseen tarinaan

Suomalaisen perheyrityksen NHK-Keskuksen toiminnan perustamisesta tuli viime vuonna kuluneeksi 30 vuotta. Paalainten ja heinätyökoneiden maahantuonnista NHK on kehittynyt viljelijöiden kokonaisvaltaiseksi kumppaniksi, aina nurmesta maitolasiin.

Vuosi 2021 on omistettu NHK:n 30-vuotisen taipaleen juhlistamiselle. Julkaisemme juhlavuoden aikana tällä sivulla erityisiä juhlatarjouksia, viihdyttäviä videoita ja paljon muuta mielenkiintoista.

Palveluihimme voit tutustua lisää täällä.

Dokumentti: NHK 30 vuotta – mitä vuosien varrella on tapahtunut

Mistä kaikki alkoi? Miten robottilypsymenetelmä otettiin vastaan? Entä miltä näyttää NHK:n tulevaisuus?

Nyt voit tutustua NHK:n tarinaan uunituoreen dokumentin kautta, jossa asiakkaat ja työntekijät muistelevat yhtiön alkuaikoja ja kertovat parhaita paloja vuosien varrelta. Voit katsoa koko dokumentin alla olevasta linkistä tai nauttia tällä sivulla olevista lyhyistä maistiaisista.

 

Katso täältä koko dokumentti

 

Onni Korhonen perusti NHK-Keskuksen vuonna 1990. Alkuvuosien toiminta koostui paalainten ja heinätyökoneiden maahantuonnista. Onni oli pioneeri säilörehun korjuun kehittämisessä pyöröpaalaamalla ja teki menetelmää tunnetuksi Suomessa. Hän kehitti 1990-luvun alussa hittituotteeksi nousseen käärijän, jota hän kiersi esittelemässä ympäri Suomea.

 

 

Onni oli ennakkoluulottomasti liikkeellä myös robottilypsyn suhteen. Ensimmäinen NHK:n myymä ja asentama lypsyrobotti aloitti lypsämisen vuonna 2001. Ajatus robottilypsystä herätti aluksi paljon epäilyjä, ja eniten askarrutti maidon laatu. Suomen ensimmäisen lypsyrobotin hankkineet Vilénit kertovat alla olevalla videolla, miltä robottilypsyyn siirtyminen tuntui.

 

 

Jo alkuvuosina NHK:lla syntyi työnäytöskulttuuri, joka on yhä voimissaan. Koneiden ja laitteiden toiminta esitellään asiakkaille autenttisissa olosuhteissa, satoi tai paistoi.

 

 

NHK on Great Place to Work -sertifioitu yritys, joka on noussut Suomen Parhaat Työpaikat -listalle vuosina 2019 ja 2020. Robottimyyjä Tapani Komonen kertoo alla olevalla videolla, mitkä seikat tekevät NHK:sta hyvän työpaikan.

 

 

”Tavallaan olimme yksi iso perhe. Ei ollut pelkästään kyse siitä, että joku ostaa jonkin vehkeen joltakin firmalta, vaan kaikki rakennettiin yhdessä.”
Anne Vilén, Sievi

 

Katso täältä koko dokumentti

 


30 tunnin matka suomalaisten maataloustuottajien arkeen ja tulevaisuuteen 11.-12.8.2021

NHK-Keskus ja MTK-järjestön Maaseutunuoret tempaisivat yhdessä suomalaisen maataloustuotannon ja maataloustuottajien kunniaksi reissaamalla 30 tunnissa Nuorgamista Hämeenlinnaan JCB:n Fastrac 8330 -traktorilla. Matkan varrella kuulimme eri alojen tuottajien ajatuksia ja terveisiä.

 

Tutustu tempaukseen tapahtumasivulla


Lue syysjulkaisumme!