NHK aloittaa Heizomat-lämmityskattiloiden maahantuojana

NHK-Keskus Oy aloittaa saksalaisen Heizomat – Gerätebau + Energiesysteme GmbH:n hake- ja pellettikattiloiden maahantuojana. Kattiloiden jälleenmyyjänä NHK:n kanssa yhteistyössä toimii Finnmammut Oy. Heizomat-tuotteiden myötä asiakkaille voidaan tarjota laaja skaala erilaisia ympäristöystävällisiä lämmitysratkaisuja.

Heizomat on pitkän linjan hake- ja pellettikattiloiden valmistaja, joka aloitti toimintansa vuonna 1982. Yritys kehittää ja valmistaa uusiutuvia energiavaroja hyödyntäviä puulämmitysjärjestelmiä niin teollisuuden, maatalouden kuin kotitalouksien käyttöön. Kattiloiden lisäksi yritys valmistaa hakkureita ja puunkäsittelytuotteita. ”Heizomat on ylpeä uudesta yhteistyöstä NHK-Keskus Oy:n kanssa. Tämä vahvistaa Heizomatin brändiä Suomessa, ja lisäksi Finnmammut tuo yhteistyöhön mukaan yli 17 vuoden kokemuksensa. NHK:n laajan verkoston ansiosta jokainen asiakas löytää tukea alueeltaan, joten on helppoa saada tietoa Heizomat-tuotteista”, Bernd Winter Heizomatilta kertoo.

Suomessa on noin 250 käytössä olevaa Heizomat-lämmitysjärjestelmää. Heizomat-tuotteiden maahantuojana vuodesta 2004 lähtien toiminut Finnmammut Oy keskittyy jatkossa saman valmistajan Heizohack-hakkureiden maahantuontiin, mutta jatkaa myös lämmityskattiloiden jälleenmyyjänä yhteistyössä NHK:n kanssa. Finnmammut Oy tarjoaa varaosa- ja huoltopalvelut ainakin kuluvan lämmityskauden loppuun asti, jotta asiakkaille saadaan turvattua asiantunteva palvelu. ”Yhteistyön avulla pystymme kehittämään merkittävästi palveluita Heizomat-merkin ympärillä”, toteaa Juhani Leipälä Finnmammut Oy:ltä.

Heizomat-kattilat täydentävät erinomaisesti NHK:n bioenergiavalikoimaa, kun aiemmin maahantuonnissa olleiden Gilles-merkkisten hake- ja pellettikattiloiden valmistus päättyi vuodenvaihteessa. ”Heizomat ja NHK ovat molemmat perheyrityksiä ja arvomme kohtaavat hienolla tavalla. Kokemuksemme Suomessa käytettävistä polttoaineista on osoittanut, että laitteiston täytyy olla järeä ja polttoaineen kulkuun on kiinnitettävä erityistä huomiota”, NHK-Keskus Oy:n bioenergiaratkaisujen tuotepäällikkö Jarno Riuttala kertoo.

Lisätiedot

Jarno Riuttala, tuotepäällikkö, bioenergia, NHK-Keskus Oy, 043 824 0140,