Yhteistyön tarkoituksena on löytää paras mahdollinen tapa toteuttaa biokaasulaitoksia kehittyville maatiloille

Yritykset rakentavat yhteistyömallia, jossa NHK voi tulevaisuudessa tarjota asiakastiloilleen Sauter Biogasin valmistamia maatilakokoluokan biokaasulaitoksia sekä niihin yhteensopivaa palvelukokonaisuutta.

”Maatalous on suuressa murroksessa ja haluamme olla mukana muovaamassa sen tulevaisuutta Suomessa. Biokaasulaitoksen avulla maatilat voivat tuottaa lannasta uusiutuvaa energiaa ja näin myös parantaa omavaraisuuttaan”, toimitusjohtaja Oskari Korhonen NHK:lta kommentoi.

”Yhteistyö Sauter Biogasin kanssa istuu hyvin pyrkimykseemme edistää kestävää maataloutta erilaisten teknologiaan, tekoälyyn, robotiikkaan ja kiertotalouteen perustuvien ratkaisujen avulla”, Oskari lisää.

”Maatilojen kiertotalousmallin mahdollistama energia- ja ravinneomavaraisuus on noussut viime aikoina entistä merkityksellisemmäksi. Tämä on tärkeää myös kansallisen huoltovarmuuden näkökulmasta. Yhteistyössä NHK Groupin kanssa pystymme palvelemaan kehittyviä maatiloja tehokkaasti”, kiteyttää toimitusjohtaja Jyrki Paananen Sauter Biogas Finlandilta.

Sauter Biogas Finland myy ja rakentaa Sauter Biogas System -teknologiaan perustuvia biokaasulaitoksia, jotka toimivat kastelujärjestelmällä ilman sekoittimia. Sauter Biogas Finland toimittaa asiakkaan tarpeisiin soveltuvan kokonaisratkaisun aina sähkön tuotantoon ja biometaanin tankkaukseen asti.