NHK Group jälleen Suomen parhaiden työpaikkojen joukossa

NHK Group on jälleen päässyt parhaiden keskisuurten yritysten listalle Great Place to Work -tutkimuksessa. Yrityksen listasijoitus on 18. Tulos julkistettiin torstaina 13. helmikuuta.

NHK sijoittuu nyt toista kertaa peräkkäin parhaiden työpaikkojen listalle. Tätä voidaan pitää osoituksena pitkäjänteisestä kehitystyöstä hyvän työpaikan rakentamiseksi. Tavoitteena on kehittää yrityksestä maailman paras työpaikka. ”Great Place to Work on meille ensisijaisesti työkalu, jonka avulla voimme oppia organisaatiostamme ja kehittää sitä työpaikkana entistäkin paremmaksi. Työ tehdään yhdessä. On tärkeää, että koko porukka osallistuu ja tekee päivittäin töitä paremman työpaikan eteen; työhyvinvointi ei voi olla vain johdon prosessi”, toimitusjohtaja Oskari Korhonen NHK:lta toteaa.

Maatalouskoneiden maahantuontiin ja myyntiin keskittyvän NHK Groupin muodostavat NHK-Keskus Oy ja tämän tytäryhtiö NHKdairy Oy. Kuluneena vuonna NHK on rekrytoinut runsaasti uutta työvoimaa kasvaen jo noin 170 henkeä työllistäväksi yritykseksi.

”NHK on hienosti onnistunut ylläpitämään ja jopa vahvistamaan luottamuksen tasoa johdon ja henkilöstön välillä kovasta kasvusta huolimatta. Yrityksessä aloitti viime vuoden aikana 42 uutta työntekijää, mikä on merkittävä kasvu. Tämä tarkoittaa myös uudenlaista tekemistä ja johtamista, joka vaatii luottamusta ja aktiivista vuoropuhelua johdon ja henkilöstön välillä. Henkilöstön aktiivinen kuunteleminen ja johdon läsnäolo arjessa ovatkin mahdollistaneet sujuvan ja tehokkaan yhteistyön koko organisaatiossa”, kiteyttää Great Place to Work Finlandin yrityskulttuurin asiantuntija Joni Sarpo.

NHK:n yrityskulttuurille on ominaista vahva yhteishenki ja yksilönvapauden nimeen vannominen. Henkilöstöltä toivottavan joustavuuden vastapainona yritys tarjoaa samaa joustavuutta myös työntekijöiden suuntaan. ”Todella vahva yhteishenki ja yhteen hiileen puhaltaminen tekevät NHK:sta ainutlaatuisen työpaikan. Kokonaisuudessaan, luottamus ja yhdessä tekeminen ovat NHK:n suurimmat vahvuudet, jotka mahdollistavat liiketoimintatavoitteiden toteutumisen. NHK saa tunnustuksen yhtenä Suomen parhaista työpaikoista laadukkaasta johtamisesta ja onnistuneesta työntekijäkokemuksen rakentamisesta”, Sarpo lisää.