NHK Group on jälleen yksi Suomen parhaista työpaikoista

NHK Group on jälleen päässyt parhaiden keskisuurten yritysten listalle Great Place to Work -tutkimuksessa. Yrityksen listasijoitus on 19. Tulos julkistettiin keskiviikkona 28. huhtikuuta.

NHK sijoittuu nyt kolmatta kertaa peräkkäin parhaiden työpaikkojen listalle. Yrityksen kulttuuriin kuuluu pyrkimys olla alansa edelläkävijä, mihin istuu ajatus kehittää yritystä myös hyvänä työpaikkana. ”Uskomme vahvasti siihen, että työntekijöiden tyytyväisyys näkyy suoraan asiakkaillemme ja sitä kautta myös yrityksen tuloksessa. Todella tärkeää on myös se, että työntekijämme tuntevat tavoitteemme, elävät yhteisten arvojen mukaan sekä tuovat esiin uusia ideoita työtyytyväisyyden, asiakaskokemuksen ja liiketoiminnan kehittämiseksi. Great Place to Work on meille ensisijaisesti työkalu, jonka avulla voimme oppia organisaatiostamme ja kehittää sitä entistäkin paremmaksi”, toimitusjohtaja Oskari Korhonen NHK:lta toteaa.

Maatalouskoneiden maahantuontiin ja myyntiin keskittyvän NHK Groupin muodostavat NHK-Keskus Oy ja tämän tytäryhtiö NHKdairy Oy. Kuluneena vuonna NHK on rekrytoinut runsaasti uutta työvoimaa kasvaen jo noin 200 henkeä työllistäväksi yritykseksi.

”NHK on kasvanut hurjasti menneen vuoden aikana: uusia työntekijöitä on aloittanut 37 vuoden 2020 aikana. Uusiin työntekijöihin luotetaan heti työsuhteen alusta alkaen, mitä todentaa se, että 99 % työntekijöistä kokee, että heille annetaan paljon vastuuta ja 93 % kokee, että johto luottaa ihmisten kykyyn tehdä työnsä hyvin ilman jatkuvaa tarkkailua”, kertoo Great Place to Work Finlandin yrityskulttuurin asiantuntija Joni Sarpo.

NHK:n yrityskulttuuria kuvastavat vahva yhteishenki sekä yksilönvapauden nimeen vannominen. Yrityksessä vallitsee luottamuksen ja yhdessä tekemisen ilmapiiri, mikä näkyy positiivisena henkilöstökokemuksena. ”NHK on onnistunut ylläpitämään hyvää työntekijäkokemusta laadukkaalla ja luottamukseen perustuvalla johtamisella myös koronapandemian aikana. Johto ja esimiehet ovat jatkuvasti yhteydessä työntekijöihin kuunnellen, tukien ja auttaen yksilöitä onnistumaan. NHK:lla ihmiset on asetettu keskiöön, sillä he varmistavat liiketoiminnan kasvun ja kehittymisen”, Sarpo lisää.