GILLES-pellettilämmitys toimii pohjoisen pakkasillakin

Torniojoen äärellä, Ruotsin Haaparannassa sijaitseva Kurt ja Pia Hulkoffin pitämä Hulkoffgården tunnetaan paitsi maatilana myös matkailukohteena. Lapin upeat maisemat ja revontulet tuovat tilalle matkailijoita ympäri maailman. Hulkoffgårdenin tilojen ja käyttöveden lämmityksessä luotetaan GILLES-biolämpölaitteisiin.

49 kilowatin GILLES HPK-RA 49 -pellettikattilalla lämmitetään ravintola, vaatekauppa, varasto ja asunto, yhteensä noin 800 neliömerin ala. Lisäksi sillä lämmitetään näiden tilojen käyttövesi. Pienemmällä, teholtaan 25 kilowatin GILLES HPK-RA 25 -pellettikattilalla lämmitetään 10 hotellihuonetta, noin 250–300 neliömetrin ala. Alkuperäinen suunnitelma maalämmöstä vaihtui biolämpöön, koska siitä oli ensimmäisen GILLES-kattilan myötä jo ennestään hyviä kokemuksia.

”Täällä pohjoisessa talvet ovat kylmät, ja lämmöntarve on suuri. Lämpöä ja käyttövettä pitää riittää 20 matkailijalle samanaikaisesti.”
Kurt Hulkoff

Pellettilämmitykseen päädyttiin sen helppohoitoisuuden takia

Pelletit toimitetaan tilalle pari kertaa vuodessa suoraan tehtaalta 600 kilon suursäkeissä, ja ne varastoidaan konehallissa. Riittää kun tila on kuiva. ”Hakkeen kanssa meille itsellemme olisi tullut enemmän työtä. Nyt riittää, että täytämme pelletit kattilaan ja muistamme tyhjentää tuhkat silloin tällöin. Kattilaan pellettiä lisätään noin kerran viikossa riippuen tarpeesta”, Kurt kertoo.

Luotettava investointi

Pellettikattila on iso investointi, mutta sen sijaan, että tuijottaisi vain sen hankintahintaa, Kurt kehottaa miettimään, mikä on pitkälle ajalle paras ratkaisu. ”Iso arvo on silläkin, että kattila toimii ilman hankaluuksia eikä siihen tarvitse käyttää kohtuuttomasti aikaa”, hän toteaa. ”GILLES-kattilat ovat olleet todella toimintavarmat. Koko tänä aikana iso kattila on pysähtynyt kerran. Sekin johtui siitä, että unohdimme täyttää siihen pellettejä. Ei se sentään niin hyvä ole, että se ilman pellettiä toimisi.”

Lähiruokaa oman tilan antimista

Hulkoffgården on vanha sukutila, joka kasvattaa Charolais-pihvikarjaa. Karjan rehussa tila on omavarainen. Tilalla myös viljellään perunaa ja juurikkaita ja lisäksi kasvihuoneessa tomaattia ja kurkkua. Omassa ravintolassa valmistetaan makuelämyksiä tilan antimista ja muustakin lähiruoasta.

 


Kiinnostuitko GILLES-pellettikattilasta tai etsitkö muuta lämmitysratkaisua? Ota yhteyttä, niin asiantuntevat myyjämme auttavat tilaasi hyödyntämään uusiutuvaa energiaa tehokkaasti.

Tuotteemme maatilan energian ja varavoiman tuotantoon