Tehokkaat heinäkoneet säilörehun korjuuketjussa säästävät aikaa ja rahaa

Tänä kesänä panostetaan rehun korjuukustannusten hallintaan ja korjattavan säilörehun laatuun

 

Rehunteon koneiden valinnassa ja käytettävyydessä moni kiinnittää huomiota näihin tekijöihin:

Ajankäytön tehokkuus

  • Esimerkki: niitto ja karhotus samalla koneella ja samalla vedolla. PÖTTINGER Novacat 352 CF sivusiirtoruuvillinen niittokone siirtää niitetyn rehun suoraan traktorin taakse yhdeksi karhoksi. Karhotus jää siis kokonaan pois ja aikaa vapautuu yhden työvaiheen verran muihin tilan tarpeisiin.

Polttoainekulujen optimointi

  • Esimerkki: pienemmällä traktorilla niittokonetta vedettäessä syntyy vähemmän polttoainekuluja. Niittomurskaimeen verratttuna niittokone on oiva laite, jos halutaan säästää niittämisessä polttoainetta ja käyttää kevyempää ja pienempää traktoria verrattuna niittomurskaimeen. PÖTTINGER Novacat takakiinnitteinen lautasniittokone 402/442 on hyvä esimerkki kevyestä koneesta.

Paalien muovitukseen ja kuljettamiseen liittyvät kulut

  • Esimerkki: Sidontamuovin määrän arvioiminen paalien kokoon suhteutettuna. Enemmän materiaalia yhdessä paalissa tarkoittaa vähemmän paaleja käsittelyyn, vähemmän paaleja kuljetettavaksi. Tämä vaikuttaa polttoainekustannuksiin ja saavutetaan myös aikahyötyjä kuljettamisessa. PÖTTINGER Impress muuttuvakammioisilla yhdistelmäpaalaimilla voit itse valita paalin koon. Lisäksi muovisidonnalla paali saadaan sidottua tiukemmaksi kuin verkkosidonnalla. Muovisidonta jättää paalin sisälle vähemmän ilmaa, mikä estää rehun pilaantumista. Tämä on yksi paalien muovisidonnan hyödyistä. 

Rehunteossa tarvittavan työvoiman määrän arviointi

  • Esimerkki: Noukinvaunumenetelmällä tehdään halvinta rehua verrattuna ajosilppurilla rehun tekemiseen. Ajosilppuri kuluttaa paljon polttoainetta ja sitoo resursseja, koska tekemiseen tarvitaan silppurikuski ja vähintään kaksi kärrykuskia.

 

Säilörehun laatu ja rehun siirtäminen siilolle tehokkaasti

  • Esimerkki: kerätyn rehukuorman laatu, kuten lyhyt silpun pituus ja kuorman tasainen jakautuminen lastattavaan laitteeseen vaikuttavat lopputulokseen. Strautmannin Giga Vitesse -noukinvaunuun on kehitetty erityinen kiihdytinrulla, joka jakaa kuorman koneeseen tasaisesti, jolloin kuormaan ei synny hukkatilaa. Tilavuuskapasiteetiltaan korkea noukinvaunu ahmii karhoa sitä mukaa, mitä vetotraktori jaksaa kiskoa.

 

Keskustele asiantuntijamme kanssa lisää, miten löytää heinäkoneista lisää rahasi arvoisia etuja ja käyttöominaisuuksia

 

KYSY LISÄÄ

 

Näitä koneita suosittelemme tehokkaaseen rehuntekoon

PÖTTINGER IMPRESS 3160 VC PRO -yhdistelmäpaalain

Muuttuvakammioisella yhdistelmäpaalaimella teet aina tilanteeseen sopivaa paalikokoa. Koneen 32 helposti huollettavaa terää mahdollistavat tiiviit paalit ja laadukkaan rehun. Muovisidonta tuo paalaamiseen monipuolisuutta. Uudistuneet IMPRESS-paalaimet näyttävät raikkailta ja sisältävät tutut ominaisuudet.

Lue lisää

PÖTTINGER NOVACAT 352 CF -niittokone sivusiirtoruuvilla

Jos etsit kustannustehokasta heinän niittokonetta, tähän kannattaa tutustua. CrossFlow-sivusiirtoruuvi siirtää niitettävän materiaalin suoraan traktorin taakse yhdeksi karhoksi, jolloin karhotusta ei tarvita erikseen. Suljettu sivusiirtoruuvi siirtää kaiken materiaalin karholle, eli myöskään varisemistappioita ei tule.

Lue lisää

PÖTTINGER NOVACAT 402/442 -niittokone

Niittokone on oiva laite, kun haluat säästää polttoainetta ja käyttää kevyempää ja pienempää traktoria. NOVACAT 402/442 -niittokoneet on varustettu hydraulisella kevennyksellä, joten koneen säätäminen jokaiselle pellolle on vaivatonta. Virtaviivaisen teräpalkin ansiosta materiaalivirtaus sujuu ongelmitta ja niittojälki on huippuluokkaista.

Lue lisää

Strautmann Giga-Vitesse 4002 -noukinvaunu

Strautmannin noukinvaunulla saat suuremman korjuutehon ja nopeammin korjatun heinäalan. Kestävät terät tekevät lyhyttä silppua – tuloksena on ilmatiiviimpi ja paremmin säilyvä rehu! Jatkuvatoiminen rehun syöttö takaa tasaisen vaunun täytön, jolloin rehun kuljetus siiloon on tehokasta ja taloudellista.

Lue lisää

Keskustele kanssamme tai pyydä tarjous

Miksi hankkia kone rehuntekoon NHK:lta?

Tukea ja neuvoja: 

Olemme maatalouskonekumppanisi rehunteon haasteissa ja onnistumisissa säilörehukauden alusta aina sen loppuun saakka.

Nopea koneiden saatavuus: 

Varastotilanteemme on hyvä uusien koneiden osalta ja voimme toimittaa laajan kirjon PÖTTINGER- ja Strautmann -heinäkoneita suoraan varastosta ensimmäiseen rehuntekoon.

 

Hyödynnä lyhennysvapaa rahoitus

Tarjoamme lyhennysvapaan rahoituksen joulukuun 2022 loppuun. Vaatii hyväksytyn luottopäätöksen. Kysy lisätiedot asiantuntevilta työkonemyyjiltämme.

 

Rehuntekotarvikkeet NHK:n verkkokaupasta

  • Verkot, muovit ja säilöntäaineet kätevästi tilasi pihaan toimitettuna.
  • NHK-verkkokauppaan

 

Nopea 24/7 -apu heinätyökonerikkoihin

Voit mennä pellolle huoletta, sillä varaosamyyntimme ja työkonehuoltomme palvelevat kellon ympäri rehuntekosesongin aikana

  • Varaosapäivystys palvelee 24 h/vrk numerossa 0600 418 272 (2,95 €/min + pvm/ppm) sekä arkisin klo 8–16 numerossa 03 628 6650 (pvm/ppm). PÖTTINGER-, KUHN-, Strautmann- ja JCB-koneiden alkuperäisvaraosat meiltä nopeasti.
  • Heinätyökoneiden huoltoneuvonta palvelee 24 h/vrk numerossa 0600 418 273 (0,98 € min + pvm/ppm arkisin klo 8–16, muina aikoina 3,56 €/min + pvm/ppm)