Odotettu käyttöikä

60 000 tuntia

Takuu

5 vuotta

Valaistuksen hallinta vaikuttaa merkittävästi tuloksiin

Lely Light for Cows (L4C) mahdollistaa optimaalisen valotason navetassa pitäen kuitenkin energiankulutuksen minimissä. Valaistuksen aikataulun ja voimakkuuden säätäminen vaikuttaa esimerkiksi lehmän kehitykseen, maidontuotantoon ja poikimisväliin sekä ikään ensimmäisen siemennyksen aikana.

 

Lely L4C valaistus

Lely L4C-järjestelmän hyödyt

 

Tehokkaalla valaistuksella enemmän valoa, enemmän maitoa

Navetan hyvän valaistuksen on osoitettu parantavan lehmien tuottavuutta. Lely Light for Cows -valaistusjärjestelmällä tila voi luoda navettaan tehokkaan valaistuksen, jolla saa oikean määrän valoa 16–18 tunniksi päivässä. Suurempi valomäärä lisää lehmien aktiivisuutta. Sillä on myös positiivinen vaikutus tiinehtymiseen ja nuorkarjan kasvuun.

 

Täysin automaattinen järjestelmä varmistaa oikean määrän valoa navetan eri osiin

L4C-järjestelmän avulla varmistetaan, että navetan eri osissa on oikeaan aikaan tarvittava määrä valoa. Tämä onnistuu, koska LED-valoja voidaan ohjata yksittäisesti. Valaistuksen ohjausjärjestelmä on täysin automaattinen, ja valon määrä voidaan määrittää lamppukohtaisesti. Ohjausjärjestelmä osaa määrittää, kuinka paljon lisävaloa tarvitaan kulloinkin ulkoa tulevan valon lisäksi. Tällä tavoin järjestelmä varmistaa optimaalisen valotason navetassa pitäen kuitenkin energiankulutuksen minimissä.

 

Valojen automatiikka säästää energiaa

LED-valot himmenevät automaattisesti, kun navetassa on käytettävissä oikea valaistustaso. Valot myös kirkastuvat tarvittaessa automaattisesti. L4C-järjestelmän valoanturi tietää tarkalleen, milloin valaistus heikkenee navetassa alle minimiarvon, ja paljonko valoa tarvitaan oikean tason säilyttämiseksi. Se mahdollistaa valaisimien himmennysominaisuuksien optimaalisen käytön auringonnousun, auringonlaskun ja pimeiden talvipäivien aikana. Valojen himmentäminen vähentää energiankulutusta ja pidentää LED-lamppujen käyttöikää.

 

Punaiset tarkastusvalot eivät häiritse lehmiä

L4C LED 250 -valaisimissa on kahdeksan punaista LED-tarkastusvaloa lepotunteja varten. Lehmät tuskin edes huomaavat punaista valoa, joka tuottaa riittävän valaistuksen navetan tarkastuskierrosten tai muiden navetassa tehtävien töiden aikana lehmiä häiritsemättä.

Tekniset tiedot

Lely L4C LED 125Lely L4C LED 250
Käyttötarkoitus• matalat navettarakennukset
• umpilehmien alue
• työskentelyalueet
• korkeat navettarakennukset
• lypsylehmät
• nuorkarja
Lumen18 00036 000
Lumenia per watti, brutto144144
Lumenia per watti, netto114114
Himmennettäväkylläkyllä
VäriNeutraali valkoinen
4 250 K (+/- 5 %)
Neutraali valkoinen
4 250 K (+/- 5 %)
Punaiset LED-tarkastusvalotei saatavillastandardi integroitu
LuokitusIP65IP65
Odotettu käyttöikä60 000 tuntia (L90)60 000 tuntia (L90)
Koko L x P x K (mm)326 x 560 x 133326 x 1 033 x 133
Paino (kg)815
Takuu5 vuotta5 vuotta

Lataa esite

Haluatko lisää tietoaLely L4C-valaistusjärjestelmästä?

Lataa esite

Löydä sopiva ratkaisu asiantuntijamme avulla

Ota yhteyttä lypsyrobotti- ja pihattomyyjäämme, niin autamme sinua löytämään parhaan ratkaisun tilallesi.