Hoitotoimenpiteet helposti, turvallisesti ja ammattimaisesti

Lelyn hoitokarsina takaa ainutlaatuisen työympäristön, jonka ansiosta lehmälle voidaan suorittaa kaikki tarvittavat hoitotoimenpiteet helposti, turvallisesti ja ammattimaisesti.

Lely hoitokarsina

Hoitokarsinan hyödyt

Hoitokarsina sopii muuhunkin kuin sorkkien hoitoon

Lelyn hoitokarsina on suunniteltu kaikentyyppisiin hoitotoimenpiteisiin, missä lehmän täytyy seistä hiljaa paikoillaan. Hoitokarsina ei pelkästään tee sorkkahoitoa helpommaksi, vaan se on erinomainen apuväline siemennyksiin, lääkkeiden antamiseen ja jopa keisarileikkauksiin. Se on turvallinen hoitajalle ja miellyttävä lehmälle.

Lehmä valmiiksi hoitotoimenpiteeseen minuutissa

Hoitokarsina mahdollistaa lehmän valmistelun hoitotoimenpidettä varten mahdollisemman nopeasti ja mahdollisimman pienellä fyysisellä vaivalla. Se on suunniteltu niin, että lehmää voidaan hoitaa eri puolilta. Sivupaneelit voidaan poistaa tai avata tehtävän hoitotoimenpiteen mukaan.

Lehmälle miellyttävä hoitopaikka

Hoitokarsinassa lehmä voidaan hoitaa turvallisesti ja hallitusti. Karsinan toimintojen avulla hoitotoimenpiteet käyvät helpommin. Sisäänkäynti on tarpeeksi suuri kaikentyyppisille lehmille. Lehmän karsinasta poistuminen käy helposti avattavan etuportin kautta. Lisävarusteena on saatavilla kuminen matto lehmän mukavuuden parantamiseksi.

Hoitokarsinan ominaisuudet ja käyttö

Hoitokarsinan tekniset ratkaisut varmistavat hoitotoimenpiteiden turvallisuutta

Hoitokarsinan rakenne on luotettava ja vankka. Karsina sisältää nostolaitteet sekä lehmän jalkojen että pään nostamiseen. Etuportti estää eläintä kävelemästä suoraan karsinan läpi. Vatsahihna on valmistettu joustavasta materiaalista ja säätyy itsestään lehmän ympärille. Lisävarusteena saatava sähkömoottori tekee karsinan käytöstä entistä helpompaa.

Hoitokarsinan sijoittaminen navetassa

Ihanteellinen sijainti hoitokarsinalle navetassa on robotin jälkeinen erottelualue. Lisäksi suosittelemme sen sijoittamista betoniselle alustalle, joka on itse karsinaa pidempi. Näin lehmä voi astua mukavalle ja turvalliselle pinnalle poistuessaan hoitokarsinasta.

Tekniset tiedot

Pituus (mm)2361
Korkeus (mm)1889
Leveys (mm)1460
Paino (kg)420
Alustan pituus (mm)3200
Alustan korkeus (mm)250
Alustan leveys (mm)1100
Moottori (lisävaruste)• kolmivaiheinen
• 380 V
• 1,10 kW

Löydä sopiva ratkaisu asiantuntijamme avulla

Ota yhteyttä lypsyrobotti- ja pihattomyyjäämme, niin autamme sinua löytämään parhaan ratkaisun tilallesi.