Automaattinen ruokintajärjestelmä säästää työtä ja aikaa

Veljesten Timo ja Veijo Krekilän sekä Veijon puoliso Hanna-Mari Krekilän kolmen Lely-lypsyrobotin Robora-pihatossa hoidetaan ruokinta automaattisella Lely Vector -ruokintajärjestelmällä.

Lely Vectorin rehukeittiö sijaitsee pihaton päädyssä. Siellä rehukaappari täyttää sekoitus- ja ruokintarobottiin eri eläinryhmille sopivat rehut, jonka jälkeen laite jakaa ne kierroksillaan ryhmäkohtaisesti. Laite osaa tutkia, missä on vajetta ja täydentää rehua pöydälle tarpeen mukaan. Järjestelmä on ohjattavissa myös kännykällä.

”Vector on huoleton ja loistava kaveri. Paitsi että se ruokkii lehmät, se myös pitää niitä aktiivisena. Vector tuo sellaista mielenkiintoa ja pöhinää navettaan.”
Hanna-Mari Krekilä

Ruokintajärjestelmän myötä rehunhukalle on jätetty hyvästit

”Tarpeen mukaan jaettu rehu ei lämpene ja ruokintapöytä pysyy myös siistimpänä, kun koneilla ei tarvitse ajaa sisällä”, Veijo Krekilä huomauttaa.

Automaatio vähentää työvoiman tarvetta

Krekilät pyörittävät tilaa kolmistaan. Perustana on yhteistyö, luottamus ja automaation hyödyntäminen. ”Ei tähän kaikkeen kolmelta hengeltä tunnit riittäisi ilman automaatiota. Todennäköisesti tarvitsisimme yhden lisähenkilön ainakin kesällä, jos meillä ei olisi Vectoria.” Timo Krekilä toteaa.

 

Haluatko keskustella sopisiko automaattinen ruokinta tilallesi? Ota yhteyttä.

Tuotteemme karjan ruokintaan