Robora-navettaan päädyttiin referenssikohteiden, hinnan ja luottamuksen perusteella

Juha ja Virpi Mannisen uusi, vuonna 2019 Kalajoelle valmistunut pihatto on täydellinen Robora -paketti, joka sisältää muun muassa kaksi Lely Astronaut A5 -lypsyrobottia, automaattisen Lely Vector -ruokintajärjestelmän, Slalom-lannanpoiston, säleikkunat sekä valoharjan. Robora -pihatolla Manniset ovat lähteneet tavoittelemaan parempaa tuotosta ja eläinten hyvinvointia, ja esimerkiksi uuden pihaton kaikilla käytävillä on ritilämatto.

”Huippulehmät vaativat huippuolosuhteet, ja nyt se on mahdollistettu. Tykästyimme myös todella paljon Roboran omaan ilmanvaihtoon, säleikkunoihin ja valoharjaan, jolla saadaan paljon luonnonvaloa ja todella hyvä ilma.”
Manniset

Tilalla odotetaan uudelta pihatolta muun muassa tuotoksen nousua. Tilan tuotos on tällä hetkellä 12 000 kg EKM, ja uuden pihaton myötä tuotostavoitteena on 13 000 kg EKM. ”Haasteita pitää olla”, tilan väki toteaa.

Lely Vector -ruokintajärjestelmältä odotetaan paljon

Automaattisen ruokintajärjestelmän ansiosta lehmille on aina tuoretta rehua tarjolla, ja se mahdollistaa taloudellisesti entistä tarkemman ruokinnan suunnittelun. Tuotannonhallintaohjelma T4C:stä nähdään sekä Vectorin että lypsyrobottien jakamat rehumäärät, ja kertyvän datan pohjalta saadaan tarkkaa tietoa siitä, minkä verran rehua on kulunut tuotettuun maitomäärään nähden.

Rakennusprojekti saa kiitosta

Rakennusprojekti eteni isännän mielestä ”helekatin hyvin”, ja hän kehuu kaikkia projektiin osallistuneita osapuolia loistavasti hoidetusta työstä ja hyvästä työnjäljestä. Mitään suurempia vastoinkäymisiä ei ole ilmennyt eikä unettomia öitä ei ole tarvinnut viettää. Jos jotakin pitäisi tehdä toisin, niin pihaton koko saisi isännän mielestä olla suurempikin: ”Liian pienihän siitä tuli”, nauraa Juha pilke silmäkulmassa.

Muille rakentajille isäntä suosittelee varaamaan projektiin riittävästi aikaa, käymään katsomassa referenssikohteita ja tekemään omat ratkaisut. ”Navetassa pitää pärjätä myös yksin, ja itselle tätä tehdään”, Juha muistuttaa. Manniset voivat ehdottomasti suositella NHK:ta ja Roboraa.

 


Kiinnostuitko Robora -pihattokonseptista? Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme auttavat löytämään juuri sinun tilallesi sopivan rakennusratkaisun.

Tuotteemme pihattorakentamiseen