Kolmas lypsyrobotti helpotti työskentelyä ja mahdollisti tuotannon optimoinnin uudella tavalla

Veljesten Timo ja Veijo Krekilän sekä Veijon puoliso Hanna-Mari Krekilän Robora -pihatossa aloitettiin lypsy kahdella lypsyrobotilla vuoden 2016 lopulla. Nyt pihatossa lypsetään kolmen Lely Astronaut A4 -robotin voimin.

”Elämä on helpottunut, kun olemme pystyneet järjestämään töitä ihan eri tavalla kuin aikaisemmin. Navetalla pärjää tarvittaessa kahdestaankin, jos jollekin meistä tulee yllättävää menoa.”
Hanna-Mari Krekilä

Lypsyrobotti optimoi tuotantoa

Vuoden 2017 keväällä huomattiin, että karjan ostamisen, hiehojen poikimisen ja odotettua vähäisemmäksi jääneiden poistojen takia kahden lypsyrobotin kapasiteetti alkoi olla tiukilla.

Niinpä pihattoon laitettiin elokuussa kolmas robotti, ja lypsettävien lehmien lukumäärä nousi tämän myötä 145 eläimeen. ”Vaikka kolmas robotti aloitti vasta loppuvuodesta, maitoa tuli jo nyt yli 1 500 000 kiloa täydeltä kalenterivuodelta”, Timo Krekilä kertoo.

Kolmannen robotin hankkiminen on mahdollistanut tuotannon optimoinnin aivan uudella tavalla. Yhdelle roboteista on kerätty kaikkein nopealypsyisimmät lehmät. Toiselle robotille on puolestaan luotu takakierron kautta oma pienempi osasto, jossa hitaiden ja umpeenmenevien lehmien lisäksi vastapoikineet harjoittelevat lypsylle.

Maitotilan toiveissa neljäs robotti

Kolmistaan tilaa pyörittävien Krekilöiden toiminnan perustana on yhteistyö, luottamus ja automaation hyödyntäminen. Ruokinta pihatossa hoidetaan automaattisella Lely Vector -ruokintajärjestelmällä.

”Ei tähän kaikkeen kolmelta hengeltä tunnit riittäisi ilman automaatiota. Kun rutiinit on jo ennestään opittu, kolmas robotti on vain helpottanut työtämme entisestään.”
Timo Krekilä

Tulevaisuuden toiveissa Krekilöillä siintää neljäs lypsyrobotti. ”Pihatossa on varaus tälle, mutta seiniä pitäisi siirtää, jotta saataisiin riittävästi tilaa umpilehmille ja hiehoille”, Veijo pohtii.

Se on kuitenkin selvää, että yhdessä tekemällä toimintaa pyöritetään jatkossakin. ”Meillä on hyvä porukka ja viihtyisä työpaikka, jossa on mukava tehdä töitä”, Hanna-Mari päättää.

 


Kiinnostuitko robottilypsystä? Ota yhteyttä, niin asiantuntevat myyjämme auttavat sinua luomaan oman tilasi onnistumistarinan.

Tuotteemme navettaan