Lely Astronaut A5 on nopea, tarkka ja hiljainen

Suomen ensimmäinen Lely Astronaut A5 -lypsyrobotti aloitti lypsynsä kokkolalaisella Wentjärven tilalla elokuussa 2018. Tilaa pyörittävät Wentjärven veljekset, Anders ja Mikael tavoittelivat toisella rinnakkaisella robotilla tuotantoonsa paitsi kapasiteettia myös enemmän maitoa. Wentjärvien ensimmäinen, vuonna 2011 hankittu Lely Astronaut A4 -lypsyrobotti oli jo siivittänyt tilan tuotoksen yhä suurempiin lukemiin. Vuoden 2017 tuotos oli peräti 890 000 kilogrammaa maitoa. Robotti oli kuitenkin jopa 81 lypsettävän lehmän kanssa kapasiteettinsa äärirajoilla.

Helppo käyttöönotto

Käyttöönoton veljekset hoitivat omin nokkinensa. ”Heitettiin kone vaan päälle”, Anders naurahtaa. Käyttöönotto sujui helposti, koska uuden mallin perusasiat ovat samankaltaiset kuin vanhemmassa A4-mallissa. Uuden robotin käyttöliittymä koettiin jopa aiempaa helpompana. ”Olemme aina olleet kiinnostuneita koneista. Mitä enemmän niiden toimintaan perehtyy, sen enemmän se palkitsee.”

Nopea ja tarkka kiinnitys

Andersin mukaan uusi A5 kiinnittää vedinkupit aiempaa nopeammin ja tarkemmin. ”Tämän huomaa helposti varsinkin silloin, kun lehmät menevät samanaikaisesti lypsylle uuteen ja vanhaan robottiin. Siinä, missä A4 vielä kiinnittää vetimiä, uusi A5 lypsää jo täyttä vauhtia.”

Ei puhku, ei puhise

Mikaelin mieleen on robotin hiljaisuus. A5 käyttää jopa 75 prosenttia vähemmän paineilmaa kuin edellinen malli, joten kone ei paljon puhku ja puhaltele.

 ”Uusi robotti on niin hiljainen, että minun on pari kertaa pitänyt katsoa, onko kone edes toiminnassa.”
Mikael Wentjärvi

Hyvin tehty työ kannattaa

Wentjärvet näkevät tilansa tulevaisuuden positiivisena ja toteavat, että hyvin tehtynä työ kannattaa kyllä. He esittelevät mielellään robottilypsyä ja toimintaansa vierailijoille, joita on käynyt runsaasti. Myös uusi A5 on otettu kiinnostuneena vastaan. Heti robotin saapumisen jälkeen syksyllä järjestetyssä avointen ovien päivässä siihen kävi tutustumassa yli 500 vierailijaa.

 


Kiinnostuitko A5-lypsyrobotista? Ota yhteyttä, niin asiantuntevat myyjämme auttavat sinua luomaan oman tilasi onnistumistarinan.

Tuotteemme navettaan