Meillä on ilo ja kunnia seurata lihakarjatila NautaTuuliA Oy:n matkaa perinteisestä ruokintamenetelmästä kohti automaattista ruokintajärjestelmää. Sarjan avausartikkeli pohjatietoineen julkaistiin huhtikuussa 2023. Tässä artikkelissa kerromme investointiin liittyvien rahoitusratkaisujen järjestelemisestä. 

Tilan investointeihin liittyy aina myös rahallinen puoli, eikä NautaTuuliAn investointi automaattiseen karjanruokintajärjestelmään ollut poikkeus. Hyvin laaditun projektisuunnitelman perusteella voidaan laskea investoinnin kokonaiskustannusarvio ja takaisinmaksuaika. Kokeneet asiantuntijamme toimivat mielellään apuna, sillä tarkoin rakennettu suunnitelma on paitsi investoinnin elinehto, myös erinomainen työkalu, jonka avulla edetä kohti käytännön toteutusvaihetta.

NHK:n Ari Koiviston mukaan yhteistyö NautaTuuliA Oy:n yrittäjän Ari-Pekka Toppilan kanssa on ollut luontevaa, mikä osaltaan johti siihen, että Koivisto kutsuttiin mukaan Vector -investoinnin rahoitusta koskevaan pankkitapaamiseen.

Yhteiset sävelet löytyvät avoimuuden kautta

”Yhteisessä tapaamisessa kerroin rahoittajille mistä on kysymys. Siinä, missä lypsyrobotit alkavat olemaan pankeille jo melko tuttuja laitteita, Lely Vector on aivan uusi ja tuntemattomampi. Meillä oli mukanamme hyvin tarkka kustannusarvio ja aiheeseen liittyvät lisämateriaalit. Niiden myötä pankkipalaverista syntyi molemmin puolin varsin hyvä, antoisa ja vuorovaikutteinen keskustelu, johon osallistui pankin puolesta henkilöitä myös etänä verkkoyhteyden kautta.” Ari kertoo.

”Siinä, missä lypsyrobotit alkavat olemaan pankeille jo melko tuttuja laitteita, Lely Vector on aivan uusi ja tuntemattomampi.”

”Koen, että näitä asioita täytyy inhimillistää myös pankin suuntaan. Tottakai pankki edellyttää, että mukana on aina jotain kättä pidempää. Täytyy pystyä avaamaan lukuja, investoinnin hyötyjä, tuottavuutta ja takaisinmaksuaikaa. Kaiken pitää olla konkreettista ja realistista.” Ari summaa.

Lisäarvona kumppanuus

Ari-Pekan, Arin ja pankin yhteisestä tapaamisesta jäi sen kaikille osapuolille hyvä tunne. Pankin henkilökunta kiitteli avartavasta ja perusteellisesta tapaamisesta, josta poiki myös pankkivirkailijoille ymmärrystä lihatilayrittäjän liiketoiminnasta.

”Rahoituksen saamiseksi asioita täytyy olla mietittynä ja pohdittuna useammasta näkökulmasta. Pankki arvostaa myös sitä, että projektissa mukana oleva yhteistyökumppani on luotettava ja projektista heijastuu kumppanuus. Väitän, että myös pankissa arvostetaan tunnetason asioita.” Ari summaa.

Seuraamme tässä artikkelisarjassa lihakarjatila NautaTuuliA Oy:n matkaa perinteisestä ruokintamenetelmästä kohti automaattista Lely Vector -ruokintajärjestelmää. Sarjan edellisessä osassa kerroimme, kuinka NautaTuuliAn Lely Vector -suunnittelurpojekti eteni

 

Haluatko kysyä lisätietoja NautaTuuliA Oy:n projektista tai automaattisesta ruokinnasta? Ota yhteyttä:

 

Voit myös ottaa yhteyttä suoraan Ariin tai Lauriin:

Ari Koivisto, robottimyyjä | 050 512 7778 |

Lauri Sohlo, Vector-koordinaattori | 050 560 9313 |