Lisää maitoa lehmää kohden

1,9 kg

Vuosittainen säästö polttoainekustannuksissa

12 000 €

Älykäs ruokinta toimii

Useammin tehtävä ruokinta ja rehunsiirto kannattavat. Lely Vectorilla ruokit lehmät oikeaan aikaan ja riittävällä rehumäärällä.

 

Lely Vectorin hyödyt

Terveemmät lehmät, parempi maitotuotos

Useammin tehtävällä ruokinnalla on todistetusti myönteinen vaikutus lehmien yleiseen terveyteen ja maitotuotokseen. Useammin tehtävä ruokinta varmistaa pötsin tasapainoisen pH-tason ja hyvän terveyden. Lehmä saa yli puolet tarvitsemastaan energiasta rasvahapoista, joita syntyy hiilihydraattien sulattamisen tuloksena. Jos pötsin pH-taso on alhainen, pötsimikrobien toiminta heikentyy. Kun lehmät syövät useita pieniä annoksia vuorokauden aikana, pH-taso pysyy tasaisena ja eläin käyttää rehun tehokkaasti hyödykseen.

Vector ruokkii eläinryhmien tarpeiden mukaisesti

Automaattinen ruokintajärjestelmä ja innovatiivinen laitteisto huolehtivat karjan päivittäisestä ruokinnasta. Lypsylehmien ravitsemustarpeet poikkeavat umpilehmien ja nuorkarjan tai lihakarjan tarpeista. Umpilehmien tarpeet vaihtelevat umpikauden aikana. Parhaat tulokset saavutetaan laskemalla seos erikseen kaikkia eläinryhmiä varten. Automaattisessa ruokintajärjestelmässä voidaan lastata, sekoittaa ja jakaa pieniä eriä pienille eläinryhmille.

Parempi kokonaisnäkemys maatilan tuotannosta

Karjan ruokkiminen Lely Vectorilla antaa tilalle enemmän ymmärrystä ruokintastrategian tehokuudesta ja tuottavuudesta. T4C-tuotannonhallintajärjestelmään voidaan yhdistää useita Lely-laitteita, jolloin se antaa tuottajalle kokonaisnäkemyksen maatilan tuotannosta. Lely T4C -tuotannonhallintaohjelman avulla annoksia, rehutyyppejä ja ruokinta-asetuksia voidaan muuttaa ja ruokintastrategian tuloksia seurata ja hienosäätää. Se auttaa tilaa tekemään oikeita päätöksiä oikeiden tietojen perusteella.

Kokonaisvaltainen järjestelmä

Varastotilaa kolmeksi päiväksi

Rehukeittiö on avoin ja esteetön tila, jossa voit säilyttää erityyppisiä rehuja. Rehut varastoidaan kakkuina, jolloin ne säilyvät parhaiten. Tilaa riittää rehun varastoimiseen kolmen päivän tarvetta varten.

Kaikentyyppisten rehujen tarkka lastaus

Rehukahmaria tai tornisiiloa käyttämällä pienille eläinryhmille voidaan valita pieniä eriä erityyppisiä rehuja. Rehukahmari ottaa rehua aina korkeimmasta kohdasta, arvioi rehun painon ja oppii ottamaan rehua sopivalta syvyydeltä oikean määrän saamiseksi. Optimaalista sekoitustulosta tavoitellessaan se lastaa eri komponentit parhaassa mahdollisessa järjestyksessä säästääkseen aikaa ja energiaa.

Aina sopiva määrä rehua saatavilla

Ruokinta- ja sekoitusrobotti mittaa rehun määrän ruokintapöydällä rehuanturin avulla rehunsiirron aikana. Jos keskimääräinen korkeus laskee alle määritetyn tason, Vector lastaa tarvittavan seoksen ja tuo sen ruokintaryhmälle, joka tarvitsee tuoretta rehua. Ruokintapöydällä olevan rehun määrään perustuva rehunjakotiheys estää rehun liiallisen tai riittämättömän määrän ruokintapöydällä.

Vectorin käyttöönotto

Valmistelut

Ennen Vectorin käyttöönottoa autamme tilaa valmistautumaan automaattiseen ruokintaan. Tämä sisältää esimerkiksi Vectorin ja tuotannonhallintajärjestelmän käyttökoulutuksen.

Käyttöönotto

Kun Vector toimitetaan, tarkastamme robotin huolella. Automaattinen ruokinta aloitetaan vasta, kun kaikki on tarkasti ja viimeistä piirtoa myöten valmisteltu. Olemme tilan tukena, kun ruokinta aloitetaan asennuksen jälkeen. Tukea on saatavilla 24/7.

Tuki ja opastus

Kun kaikki toimii suunnitelmien mukaisesti, jatkamme tuen ja opastuksen tarjoamista tilalle. Olemme aina kiinnostuneet tietämään, onko tila tyytyväinen laitteeseen, ja onko toiveissa parannuksia tai kehityskohteita, joissa voimme auttaa. Tuotamme analyysejä ja neuvomme tilaa, jotta se pääsee parhaaseen mahdolliseen tulokseen.

Kysy tarjous

Lataa esite

Haluatko lisää tietoa automaattisesta Lely Vector -ruokintajärjestelmästä?

Lataa esite

Ota yhteyttä

Mikael Pettersson

Robottimyyjä / Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Österbotten, Åland

050 472 7664

Mikko Holmström

Vector-myyjä

Ylivieska

050 463 2224

Ari Koivisto

Robottimyyjä / Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu, Lappi

0505127778

Jarno Lukkarinen

Robottimyyjä / Keski-Pohjanmaa

050 465 4566

Kimmo Pennanen

Robottimyyjä / Pohjois-Karjala

050 596 7687

Juha Vähäkallio

Robottimyyjä / Satakunta, Pirkanmaa

043 211 3941

Joakim Vidjeskog

Robottimyyjä / Pohjanmaa, Österbotten

040 901 1243

Simo Jokinen

Robottimyyjä / Pohjois-Savo

046 859 0112

Lauri Sohlo

Vector-koordinaattori

Oulu

050 560 9313

Perttu Pohjola

Robottimyyjä / Varsinais-Suomi, Häme, Uusimaa

050 590 2310

Perttu Pohjola
Tapani Komonen

Robottimyyjä / Etelä-Karjala, Kymenlaakso, Päijät-Häme, Etelä-Savo, Keski-Suomi

040 901 1248