Lisää maitoa lehmää kohden

1,9 kg

Vuosittainen säästö polttoainekustannuksissa

12 000 €

Helpotusta karjan ruokintaan, lisää tuottavuutta ja hyvinvointia eläimille

Useammin tehtävä ruokinta ja rehunsiirto kannattavat

Maito- tai lihakarjatilallisten päivätyössä vie paljon aikaa appeen valmistaminen eläimille ja sen jakelu. Moni seosrehuvaunua karjan rehun teossa käyttävä on väsynyt työlääseen ruokintaan. Muutos automatisoituun ruokintaratkaisuun tuo mukanaan tutkitusti hyvinvointia eläimille ja suurempia tuotosmääriä tilalliselle.

 

Lely Vector -ruokintajärjestelmän osat

Lely Vectorin toiminta perustuu rehukeittiön, rehukahmarin sekä ruokinta- ja sekoitusrobotin muodostamaan kokonaisuuteen. Olemassa olevien täyttöpöytien hyödyntäminen voi olla myös mahdollista ja taloudellisesti järkevää, vaikka rehukahmarin hyödyntäminen on suositeltavaa.

Lely Vectorin avulla varmistut siitä, että ruokit karjan oikeaan aikaan ja optimaalisella rehumäärällä.

 

Katso videolta, miten Lely Vector -rehukahmari toimii ja miten sekoitus- ja ruokintarobotti liikkuu rehukeittiön ja tuotantorakennuksen väliä

 

 

 

Terveempi karja, parempi tuotos

Useammin tehtävällä ruokinnalla on todistetusti myönteinen vaikutus lehmien yleiseen terveyteen ja maitotuotokseen. Useammin tehtävä ruokinta varmistaa pötsin tasapainoisen pH-tason ja hyvän terveyden. Lehmä saa yli puolet tarvitsemastaan energiasta rasvahapoista, joita syntyy hiilihydraattien sulattamisen tuloksena. Jos pötsin pH-taso on alhainen, pötsimikrobien toiminta heikentyy. Kun lehmät syövät useita pieniä annoksia vuorokauden aikana, pH-taso pysyy tasaisena ja eläin käyttää rehun tehokkaasti hyödykseen.

Vector ruokkii eläinryhmien tarpeiden mukaisesti

Automaattinen ruokintajärjestelmä ja innovatiivinen laitteisto huolehtivat karjan päivittäisestä ruokinnasta. Lypsylehmien ravitsemustarpeet poikkeavat umpilehmien ja nuorkarjan tai lihakarjan tarpeista. Umpilehmien tarpeet vaihtelevat umpikauden aikana. Parhaat tulokset saavutetaan laskemalla seos erikseen kaikkia eläinryhmiä varten. Automaattisessa ruokintajärjestelmässä voidaan lastata, sekoittaa ja jakaa pieniä eriä pienille eläinryhmille.

Parempi kokonaisnäkemys maatilan tuotannosta

Karjan ruokkiminen Lely Vectorilla antaa tilalle enemmän ymmärrystä ruokintastrategian tehokuudesta ja tuottavuudesta. Lely Horizon-tuotannonhallintajärjestelmään voidaan yhdistää useita Lely-laitteita, jolloin se antaa tuottajalle kokonaisnäkemyksen maatilan tuotannosta. Lely Horizon -tuotannonhallintaohjelman avulla annoksia, rehutyyppejä ja ruokinta-asetuksia voidaan muuttaa ja ruokintastrategian tuloksia seurata ja hienosäätää. Se auttaa tilaa tekemään oikeita päätöksiä oikeiden tietojen perusteella.

Luotettavuus ja huollettavuus

Lely Vectorin osat on suunniteltu kestämään vuosia. Kuluvimmat osat on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Mikäli kuitenkin ruokinta keskeytyy, on tärkeä saada huolto ja varaosat nopeasti paikalle. Asiakkaalle laitteiston huolto ja huollon neuvonta on käytettävissä 24/7. NHK:n huoltohenkilöt ovat suorittaneet sertifioidun koulutuksen Lely Vectorin huoltamisesta.

Lely Vector -automaattinen ruokintajärjestelmä

Miten Lely Vector toimii?

Lely Vectorin toiminta perustuu näiden osa-alueiden toimintaan

Rehukeittiö

  • Lely Vector-ruokinta ja sekoitusrobotti liikkuu rehukeittiön ja tuotantorakennuksen välillä. Rehukeittiö voi sijaita samassa rakennuksessa tuotantorakennuksen kanssa tai olla erikseen rakennettu oma rehukeittiö. Rehukeittiössä säilytetään seokseen tarvittavia komponentteja. Säilörehu voidaan varastoida kakkuina, jolloin ne säilyvät parhaiten tai halkaistuina paaluina. Tila mitoitetaan niin, että se riittää säilörehun varastoimiseen kolmen päivän tarvetta varten.

Rehukahmari

  • Rehukahmari ottaa varastosta olevaa säilörehua ja lastaa ne ruokinta- ja sekoitusrobottiin. Rehukahmarilla voidaan myös lastata muita komponentteja, kuten esimerkiksi heinää, olkea, litisteviljaa tai perunaa.
  • Rehukahmarin toiminta perustuu rehukeittiön lattiaan maalattuihin ruutuihin. Jokaiseen ruutuun määritellään mitä syötettä kyseisässä paikassa on. Ruutuun määriteltyä komponenttia on helppo muuttaa asetuksista.
  • Optimaalista sekoitustulosta tavoitellessaan se lastaa eri komponentit parhaassa mahdollisessa järjestyksessä säästääkseen aikaa ja energiaa.

Ruokinta- ja sekoitusrobotti

  • Ruokinta- ja sekoitusrobotti mittaa rehun määrän ruokintapöydällä rehuanturin avulla rehunsiirron aikana. Jos keskimääräinen korkeus laskee alle määritetyn tason, Vector valmistaa tarvittavan seoksen ja tuo sen ruokintaryhmälle, joka tarvitsee tuoretta rehua. Ruokintapöydällä olevan rehun määrään perustuva rehunjakotiheys estää rehun liiallisen tai riittämättömän määrän ruokintapöydällä. Karjalla on aina sopiva määrä rehua saatavilla.

Lisälaitteet

  • Vector-järjestelmään voidaan kytkeä myös täyttöpöytiä, väkirehuspiraaleja, lisäaineannostelijoita tai esimerkiksi vesiventtiili.

Lely Horizon -tuotannonhallintaohjelmisto

  • Lely Vector liitetään Lelyn tuotannonhallintaohjelmistoon.

 

 

vector-rehuhyötysuhde

 

Miten Lely Vector otetaan käyttöön?

Lely Vectorin käyttöönotto suunnitellaan huolellisesti Lely Vector-projektisuunnitelman mukaisesti. Asiantuntijamme ovat tilan tukena prosessin ajan.

 

Valmistelut

Ennen Vectorin käyttöönottoa autamme tilaa valmistautumaan automaattiseen ruokintaan tilan tarpeiden mukaisesti. Tämä sisältää esimerkiksi Vectorin ja tuotannonhallintajärjestelmän käyttökoulutuksen.

 

Käyttöönotto

Kun Vector toimitetaan, asennamme robotin huolella. Automaattinen ruokinta aloitetaan vasta, kun kaikki on tarkasti ja viimeistä piirtoa myöten valmisteltu. Käyttöönotossa on aina mukana huolto ja neuvonta. Olemme myös tilan tukena käyttöönoton jälkeen.

 

Tuki ja opastus

Kun kaikki toimii suunnitelmien mukaisesti, jatkamme tuen ja opastuksen tarjoamista tilalle. Neuvontapalvelut ovat asiakkaille käytettävissä. Olemme aina kiinnostuneet tietämään, onko tila tyytyväinen laitteeseen, ja onko toiveissa parannuksia tai kehityskohteita, joissa voimme auttaa. Tuotamme analyysejä ja neuvomme tilaa, jotta se pääsee parhaaseen mahdolliseen tulokseen.

 

 

Haluatko keskustella, sopisiko automaattinen ruokinta tilallesi? Ota yhteyttä.

 

Lauri Sohlo, Lely Vector -koordinaattori | puh. 050 560 9313

Ari Koivisto, Ruokintalaitemyyjä | Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu, Lappi | puh. 050 512 7778

Perttu Pohjola, Ruokintalaitemyyjä | Etelä-Suomi | puh. 050 590 2310

Ota yhteyttä

Mikael Pettersson

Robottimyyjä / Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Österbotten, Åland

050 472 7664

Ari Koivisto

Robotti- ja ruokintalaitemyyjä / Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu, Lappi

050 512 7778

Jarno Lukkarinen

Robottimyyjä / Keski-Pohjanmaa

050 465 4566

Kimmo Pennanen

Robottimyyjä / Pohjois-Karjala

050 596 7687

Juha Vähäkallio

Robottimyyjä / Satakunta, Pirkanmaa, Etelä-Pohjanmaa

043 211 3941

Joakim Vidjeskog

Robottimyyjä / Pohjanmaa, Österbotten

040 901 1243

Simo Jokinen

Robottimyyjä / Pohjois-Savo

046 859 0112

Lauri Sohlo

Vector-koordinaattori

050 560 9313

Perttu Pohjola

Robotti- ja ruokintalaitemyyjä / Etelä-Suomi

050 590 2310

Perttu Pohjola
Tapani Komonen

Robottimyyjä / Etelä-Karjala, Kymenlaakso, Päijät-Häme, Etelä-Savo, Keski-Suomi

040 901 1248

Lataa esite

Täytä tietosi, niin lähetämme esitteen sähköpostiisi.

Tutustu myös