Lely-lypsyrobotteja Suomessa

1 200

Lely-tiloja Suomessa

700

Lehmien ja maidontuottajien tarpeisiin suunniteltu lypsyrobotti

Lely Astronaut A5 on aloittanut maidontuotannon uuden aikakauden. Järjestelmän perustana on Lelyn 25 vuoden kehitystyö ja kokemus robottilypsystä.

 

 

 

”Aiemmin lypsäminen vei suurimman osan ajastamme. Nyt meillä on parempi mahdollisuus antaa aikaamme lehmille.”
Päivi Suominen

Lue Kiviluoman tilan kokemukset robottilypsystä

 

Lypsyrobotti Lely Astronaut A5

Lypsää maitoa pienemmin tuotantokustannuksin

Lely on suunnitellut kokonaisvaltaisen järjestelmän, jolla viljelijä voi alentaa kustannustaan tuottamaansa maitokiloa kohden. Laitteen parantunut tehokkuus yhdistettynä luotettavaan ja huoltoystävälliseen suunnitteluun varmistaa käyttäjälleen vertaansa vailla olevan sijoitetun pääoman tuoton.

 

Äärimmäisen luotettava ja energiaa säästävä lypsyrobotti

A5-robotin moitteettoman toiminnan varmistamiseksi kaikissa olosuhteissa se on läpikäynyt laajan testausohjelman. Tämä kattoi maailmanlaajuisesti yli 30 asiakastilaa ja yli kaksi miljoonaa lypsykertaa vaihtelevissa lämpötiloissa. Kaikissa testeissä pesuaineiden ja veden kulutus laski, ja energiankulutuksessa saatiin jopa 20 prosentin säästö.

Lypsää eläinystävällisesti ja tasaisesti

A5-lypsyrobottimallissa eläinten viihtyvyyteen kiinnitetään huomiota entistä enemmän; lypsyrobotin uusi hybridikäsivarsi on hiljaisempi, nopeampi, energiatehokkaampi ja tarkempi, mikä johtaa tasaiseen lypsyyn. Käsivarsi seuraa lehmän liikkeitä lypsyn aikana välittömästi pysytellen utareen lähellä. Se korjaa asemaansa myös lehmän yllättävien liikkeiden seurauksena. Näin myös hiehojen lypsy onnistuu perusteellisesti ja nopeasti. Uusi laser tarkentaa vedinten skannauksella lypsyn jälkeistä vedinkaston suihkuttamista. Tämä parantaa utarehygieniaa ja rajoittaa kontaminaatioriskiä.

Suunniteltu käytettävyydeltään ja huollettavuudeltaan huipputasoiseksi

Uudelleensuunniteltu, havainnollinen käyttöliittymä tekee robottilypsyn ymmärtämisestä helpompaa. Kaikki tieto, lehmän ensilypsystä päivittäisiin rutiineihin, on saatavilla yhdellä näytöllä. Välittömät toimenpiteet, kuten rehunjako, lehmäkohtainen reititys ja päivittäiset hoitotoimenpiteet ovat vain yhden klikkauksen takana.

Löydä sopiva ratkaisu asiantuntijamme avulla

Ota yhteyttä, niin keskustellaan rauhassa.

Lely Astronaut A5 -esitteen kansi

Lataa esite

Haluatko lisää tietoa uudesta Lely Astronaut A5 -lypsyrobottimallista?

Lataa esite

Tutustu kokemuksiin lypsyrobotista