Joskus täytyy lähteä kauas nähdäkseen lähelle. Robottihuoltoasentajat Teemu Honkanen ja Niko Hannukainen palasivat NHK:lle käytyään välillä muiden alojen töissä.

Teemu Honkanen (pääkuvassa yllä), aloitti ensimmäisen kerran työt NHK:n Iisalmen alueella vuonna 2019. Työskenneltyään NHK:lla noin vuoden, hän päätti CNC-koneistajana hakeutua oman alansa hommiin. ”Kaipuu vanhaan työpaikkaan kuitenkin jäi, onhan asentajan työ vapaata ja monipuolista tehdastyöskentelyyn verrattuna”, Teemu kertoo.

”Meillä oli aiemminkin Sami Kortelaisen kanssa ollut juttua palaamisesta, mutta keväällä 2022 kävin katsomassa uusia toimitiloja ja tuolloin hän vinkkasi avoimeksi tulevasta tehtävästä. Ovi oli raollaan.”

Teemu palasi NHK:lle elokuussa 2022. ”Paluupäätökseen vaikutti, että huoltoalue oli kehittynyt positiivisesti ja asiat menneet eteenpäin muualla ollessani. Alue ei ole enää yhtä laaja kuin aiemmin ja on siirrytty kahden päivystäjän malliin. Täällä on tosi hyvä porukka, ja olen tutustunut myös uusiin työkavereihin. Uudet toimitilat, työkalut ja varusteet ovat myös viimeisen päälle”, Teemu toteaa. ”On ollut mukava palata.”

Työssä parasta on vaihtelevuus ja vapaus verrattuna töihin kellokortin kanssa”, Teemu kertoo.

 ”Tuntuu, että olen tehnyt oikean päätöksen” 

Niko Hannukainen aloitti NHK:n robottihuollossa vuoden 2013 alussa. Huoltoalue oli suuri, mikä toi aikatauluhaasteita, kun perheenlisäystä tuli. Uusi työ löytyi ensin NHK:n työkonehuollosta, josta Niko lähti vuonna 2018 elintarviketeollisuuden ja sahateollisuuden kunnossapitoon noin neljäksi vuodeksi.

”Jäin silti miettimään, että robottihuollossa oli oma vapautensa, työ oli mielekästä ja siinä oli paljon hyviä puolia. Olin seuraillut NHK:n ilmoituksia, ja sitten kun Pasi Suontausta kysäisi vähän kuin ohimennen, että kiinnostaisiko paluu, niin kiinnostihan se”, Niko kertoo.

Niko palasi NHK:lle vuoden 2022 lopussa. ”Huoltoalue on kaventunut ja muutoksia tehty hyvään suuntaan; kohteet ovat nyt huomattavasti lähempänä. Työ istuu paremmin elämäntilanteeseeni, ja moni asia on asennoitumis- ja järjestelykysymys”, Niko toteaa. ”Tuntuu, että olen tehnyt oikean päätöksen.”

”Parasta työssä on oma vapautensa, ja myös asiakkaiden parissa toimiminen on se homma. Asiakkaat ovat muistaneet minut tauon jälkeenkin. Ihan kun en olisi lähtenytkään”, Niko päättää.

Robottihuoltoasentaja Niko Hannukainen
Niko Hannukaiselle tuttujen asioiden pariin paluu on ollut helppo. Toisaalta myös uusia opeteltavia asioita, koneita ja laitteita on tullut eteen.

Kiinnostaisiko sinuakin työ mukavassa porukassamme? Katso avoimet tehtävät työpaikkasivuiltamme tai laita tulemaan avoin hakemus!

NHK TYÖNANTAJANA