Helpotusta maatilan arkeen | Tehoa tuotannon kehittämiseen | Aikaa eläimille

Millaisia tavoitteita haluat maatilallasi saavuttaa? Jos saisit vapautettua aikaa työltä, panostaisitko enemmän aikaa esimerkiksi maitotilan tai karjankasvattamon kehittämiseen vai omaan hyvinvointiisi? Haluaisitko vapauttaa enemmän aikaa eläinten yksilölliseen hoitoon?

Haluatko automatisoida nykyisen pihattosi tai kiinnostaako tieto erilaisista tuotantoa tehostavista ratkaisuista? Tavoitteletko lypsy- tai lihakarjan helpompaa ja tehokkaampaa ruokintaa?

Asiantuntijamme auttavat sinua löytämään oikeat ratkaisut tilasi parhaaksi.

 

KESKUSTELE ASIANTUNTIJAMME KANSSA

Tekniikka mahdollistaa uusia asioita

Moni sukupolvenvaihdoksen tekevä maitotila siirtyy parsinavetasta tai lypsyasemasta automaattilypsyyn. NHK:lta saat asiantuntevat neuvot, tuen ja käyttöönopastuksen, kun mietit, miten parsinavetta muutetaan robottipihatoksi. Tilaneuvontamme ohjaa aloittavia Lely-tiloja käytännön työssä.
Valikoimaamme kuuluvat Lely Astronaut A3-, A4- ja A5-lypsyrobotit.

Tarkkaa faktaa ja liiketoiminnan laskelmia

Tilan tuotantotason nostaminen vaatii tietoa, laskelmia, investointisuunnitelmia, paljon päätöksiä ja uskoa tulevaisuuteen. Robotti- ja Robora-pihattoasiantuntijoillamme on paljon kokemusta laajentavien maitotilojen tilanteista. Lely Astronautin tuotannonhallintaoohjelmisto tuottaa sinulle reaaliaikaista dataa mm. maidon tuotantomääristä, eläinten hyvinvoinnista ja henkilökunnan työnkuluista. Tuotannon ennakointi ja päätöksenteko helpottuu. Tutustu Lely Horizon -tuotannonhallintaohjelmaan.

Mitä lisärobotit vaativat tuotantorakennukselta?

Robora-pihatto on NHK:n oma rakennuskonsepti robottipihattoa hankkiville. Robora-suunnitelmasopimuksen avulla saat tärkeimmät rakennusprojektin alkuvaiheen suunnitelmat ja kustannusarviot. Lue lisää Robora-suunnittelusopimuksesta. 

Eläimen terveys ja hyvinvointi etusijalla

Toimiva seosrehuruokinta on tehokas ruokintamenetelmä, joka tukee eläimen terveyttä. Seosrehuruokinta yksinkertaistaa ruokintaa, etenkin käsiteltäessä suuria rehumääriä. Kun seosrehuruokintaan yhdistetään automaatio, työntekijän urakka helpottuu ja eläin voi paremmin, koska saa ruokaa tasaisesti ja tarkasti.

Automaattinen ruokinta lisää vapaa-aikaa ja helpottaa työkuormaa

Automatisoidulla ruokinnalla tavoitellaan siis työajan säästöjä ja karjan ruokinnan tasaisuutta. Kun fyysisen työn tarve vähentyy, säästyneen työajan voi käyttää perheeseen tai muun työhyvinvoinnin parantamiseen.

Tuottava kokonaisuus syntyy harkituista yksityiskohdista

Puhuttiinpa sitten työskentely-ympäristön, lehmien hyvinvoinnin tai maidon laadusta, laadukas kokonaisuus syntyy hyvin suunnitelluista, harkituista yksityiskohdista. Löydät valikoimistamme myös navetan lisälaitteet, kuten parsipedit ja käytävämatot, lietepumput ja -sekoittimet, ilmanvaihtoratkaisut sekä navetan kalusteet. Tutustu myös koko rakentamisen tuotevalikoimaan suunnittelusopimuksineen.

Suodata tuloksia
Navettaan kategoriat
Lely Astronaut A5 -lypsyrobotti

Lely Astronaut A5 -lypsyrobotti

Lypsyrobotti, joka on lehmille erittäin miellyttävä ja maidontuottajille helppokäyttöinen. A5-lypsyrobottimallissa eläinten viihtyvyyteen on kiinnitetty entistä enemmän huomiota, minkä ansiosta eläimet oppivat kulkemaan lypsyllä nopeasti.

lely-horizon-tuotannonhallintaohjelma

Lely Horizon -tuotannonhallintaohjelma

Lely Horizon on Lely-maitotilojen tuotannonhallintaohjelma, joka yhdistää, kerää ja analysoi maitotilan toimintojen eri osa-alueista peräisin olevaa tietoa. Ohjelma luo ennusteita tilan päätöksenteon tueksi ja tuotannon optimoimiseksi, eli antaa käyttäjälle tarvittavat tiedot käyttöön oikeaan aikaan oikeassa paikassa.

Lely Vector -automaattinen ruokinta­järjestelmä

Automaattinen ruokintajärjestemä lypsy- ja lihakarjan ruokintaan. Lely Vector lastaa, sekoittaa ja jakaa rehun. Rehu pysyy tasalaatuisena ja eläimet tyytyväisenä samalla, kun saavutetaan kustannussäästöjä ja joustoa sitoviin ruokintarutiineihin.

vector-suunnitelma

Lely Vector -projektisuunnitelma

Lely Vector -projektisuunnitelma on NHK-Keskuksen Vector-asiantuntijoiden tilalle tekemä kirjallinen alkukartoitus, jossa selvitetään tärkeimmät asiat automaattisen ruokintajärjestelmän sopivuudesta ja reunaehdoista.

NHK:n ruokintasuunnittelijat Heli ja Leena navetassa

Karjan ruokinnan suunnittelu

NHK:n ruokinnansuunnittelupalvelu tarjoaa keskusteluun pohjautuvaa ruokinnan suunnittelua, joka konkretisoituu eläinryhmäkohtaisissa ruokintasuunnitelmissa. NHK:n ruokintaneuvojat tarkastelevat riippumattomasti reseptejä ja ostorehumääriä suhteutettuna tuotettuun maitomäärään. Ruokintaneuvojien tietotaitoa voivat hyödyntää kaikki ja kaikenlaisia ruokintatapoja käyttävät lypsykarja- ja lihanautatilat. 

Lehmä syömässä rehua

Lely Juno -rehunsiirtäjä

Automaattinen Lely Juno -rehunsiirtäjä toimii navetan ruokintapöydällä. Se tehostaa ruokintaprosessia aktivoiden eläimiä syömään ympäri vuorokauden ja lisäten karjan syömän rehun määrää.

lypsyrobotin-huoltoasentaja

Lypsyrobotin kuntokartoitus

Havaitse lypsyrobottien kuluvien osien heikkeneminen ajoissa! Kuntokartoituksen ja huolto-ohjelmalla pidät Lely-robottisi toimintakunnossa!

Lely consumables -tuotteita

Lely Consumables – Lypsyrobotin kemikaalit ja kulutusosat

Lely Consumables -tuotevalikoima koostuu Lelyn kehittämistä alkuperäisistä kemikaaleista, kulutusosista ja tarvikkeista.

spiraalijärjestelmä navetassa

Siilo- ja spiraalijärjestelmät

Yksilöidyt varastointi- ja siirtojärjestelmät eri rehukomponenteille. Oikein mitoitettu ja yhteen sovitettu järjestelmä takaa pitkän ja varman toiminnan.

vadia-mittaus

VaDia-mittaus

Mittauspalvelu Lely-lypsyrobottia käyttäville tiloille. VaDia-mittaus selvittää, voitko parantaa karjasi utareterveyttä lypsylaitteistoa säätämällä.

lely vector rehukeittiö

Vector-rehukeittiö

Lely Vector -rehukeittiö on helppokäyttöinen ja nopea täyttää. Se soveltuu tiloille, jotka tarvitsevat uuden kustannustehokkaan tilan Vector-laitteistolle ja rehukomponenttien varastointiin.

strautmann verti-mix kiinteä apesekoitin

Kiinteät Strautmann-apesekoittimet

Kiinteä Strautmann-apesekoitin tuo taloudellisia sääntöjä sekä takaa tasalaatuisen seoksen eläimille. Sillä voi toteuttaa erilaisia ruokintaratkaisuja.

Strautmann Verti-Mix -seosrehuvaunu

Strautmann ­Verti-Mix -seosrehuvaunut

Tilavuus 7,5–45 m³, jopa 52 erilaista mallivaihtoehtoa, jotka pystytään räätälöimään tilan yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Lely Discovery Collector -puhdistusrobotti

Lely Discovery S/SW -puhdistusrobotti

Automaattisesti kulkeva Discovery-puhdistusrobotti puhdistaa navetan lattian lannasta vuorokauden ympäri kaikkina viikonpäivinä. Navetan optimaalinen hygienia on ehdoton edellytys hyvälle sorkkaterveydelle, ja eläinten terveys on puolestaan tärkeää karjan kokonaistuottavuudelle. Kapasiteetti n. 240 lehmää, säädettävä ajonopeus 9-18 m/min.

Lely Discovery Collector -puhdistusrobotti

Lely Discovery 120 Collector -puhdistusrobotti

Kiinteälattiaisiin pihattoihin suunniteltu Lely Discovery 120 Collector -puhdistusrobotti kerää lannan pois raappaamisen sijaan. Kapasiteetti n. 70 lehmää, lantasäiliön tilavuus 340 litraa.

Lely L4C valaistus

Lely L4C -valaistus­järjestelmä

Lely L4C -valaistusjärjestelmä mahdollistaa optimaalisen valotason navetassa pitäen energiankulutuksen minimissä. LED-valot himmenevät tai kirkastuvat automaattisesti olosuhteiden mukaan. L4C-järjestelmän valoanturi tietää, milloin valaistus heikkenee navetassa alle minimiarvon, ja paljonko valoa tarvitaan oikean tason säilyttämiseksi. Se mahdollistaa valaisimien himmennysominaisuuksien optimaalisen käytön auringonnousun, auringonlaskun ja pimeiden talvipäivien aikana.

mueller maitosäilitö

Mueller-maidonjäähdytysratkaisut

Muellerin korkealaatuiset ja pitkäikäiset ratkaisut maidon käsittelyyn, jäähdytykseen ja varastointiin, esim. siilotankit.

Tuotteet navetan terveysturvallisuuteen

Niin eläinten, kuin ihmistenkin turvallisuus navetassa on meille tärkeää. Tutustu tällä sivulla terveysturvallisuuteen liittyviin tuotteisiin.

Lely Luna -karjaharja

Lely Luna -karjaharja

Karjaharja tukee lehmien terveyttä ja lisää karvan kiiltoa stimuloimalla verenkiertoa. Mukavat olot johtavat tyytyväisempään, terveempään ja tuottavampaan karjaan.

Lely Calm -vasikoidenjuottoautomaatti

Lely Calm -vasikoidenjuottoautomaatti

Lely Calm -juottoautomaatti tukee vasikoiden kehitystä lypsylehmiksi. Automaatti tuottaa oikeanlämpöistä maitoa ja antaa tietoa vasikoiden maidonjuonnista.

Separointi

Eko-Erotuksen separaattorilla kuiva-ainepitoisuus on jopa 40 prosenttia, mikä mahdollistaa kuivajakeen käytön myös kuivikkeena.

Lely Cosmix -ruokintakioski

Lely Cosmix -ruokintakioski

Lely Cosmix -ruokintakioski varmistaa, että jokainen lehmä saa väkirehua yksilöllisen tarpeensa mukaan. Se mahdollistaa säännöllisen väkirehuruokinnan rinnakkain Lely Astronaut -lypsyrobotissa annettavan väkirehun kanssa.

Käytetty Lely Astronaut -lypsyrobotti

Käytetty Lely-lypsyrobotti on luotettava ja kustannustehokas valinta esimerkiksi lisärobotiksi tai silloin, kun tila haluaa keskittyä pienempään eläinmäärään. Myymme käytetyt robotit puhdistettuina ja kunnostettuina, uusimmat ohjelmistoversiot asennettuna sekä asiakkaan toivomin lisälaiteasennuksin.

Lely Meteor

Lely Meteor -sorkkienhoito­järjestelmä

Meteor-sorkkienhoitojärjestelmä lisää tuottavuutta ja lehmien hyvinvointia. Se on markkinoiden ensimmäinen ratkaisu, joka huomioi sorkkaongelmat alusta loppuun.

Hoitokarsina

Lelyn hoitokarsina on suunniteltu kaikentyyppisiin hoitotoimenpiteisiin, missä lehmän täytyy seistä paikoillaan. Hoitokarsina ei pelkästään tee sorkkahoitoa helpommaksi, vaan se on erinomainen apuväline siemennyksiin, lääkkeiden antamiseen ja jopa keisarileikkauksiin. Se on turvallinen hoitajalle ja miellyttävä lehmälle.

Lely Grazeway laidunnusportti

Lely Grazeway -laidunnusportti

Laidunnusportti karjan laiduntamisen hallinnointiin. Laidunnusportti tarjoaa lehmälle vapauden valita ulkona laiduntamisen ja pihatossa olon välillä.

 

Löydä sopiva ratkaisu asiantuntijamme avulla

Ota yhteyttä lypsyrobotti- ja pihattomyyjäämme, niin autamme sinua löytämään parhaan ratkaisun tilallesi.