Kuormauskäyttöön suunniteltu JCB-kurottaja DualTech VT -vaihteistolla varusteltuna nopeuttaa ja helpottaa painavien kuormien liikuttelua. Tällainen kurottaja toimii tilan arjessa kätevänä monitoimityökaluna.

Ei ole ihme, että tällaisen nokkelan ja järkevän apurin tilansa töihin ovat valinneet niin yksi Suomen johtavista vihannesten tuottajista, kuin myös pohjois-pohjanmaalainen maitotila sekä sukupolvenvaihdosta suunnitteleva kanatila.

Tamsin puutarha ja JCB 542-70 -kurottaja

Tamsin puutarhan juuret ulottuvat vuoteen 1966, jolloin Matti Tamsi aloitti tomaatin ja kurkun viljelyn. Vuosien saatossa perheyrityksen toiminta on jatkanut kasvuaan ja laajentunut ensin salaattien ja yrttien viljelyyn, ja sitten ympärivuotiseen tuotantoon. Vuonna 2022 yrityksellä oli käytössään jo noin 2,5 hehtaaria viljelypinta-alaa tuotannon kehittyessä ja laajentuessa edelleen.

Tamsin Puutarhalla JCB 542-70 -kurottajaa hyödynnetään trukin tilalla saapuvaa kuormaa purettaessa, talvisin talvikunnossapidon ja polttoainehuollon tehtävissä ja kesäaikaan tuotannon ja muiden tehtävien parissa. Kyseessä on jo tilan toinen JCB -kurottaja.

Alunperin kurottajan ketteryys ja tarkkuus yllättivät ja juuri nämä ominaisuudet ovatkin pitäneet otteessaan. Koneen vetokoukku tuo merkittävää lisäetua: kurottajalla voi tarvittaessa vetää perässään kärryä, minkä lisäksi Tamsin koneen takaosaan on asennettu lisähydrauliikkaa, mikä mahdollistaa esimerkiksi jätesäiliöiden tyhjentämisen kurottajan avulla.

Kysyimme Eero Tamsilta, suosittelisiko hän JCB -kurottajaa muille. ”En voi olla suosittelematta. Varsinkin traktoriin verrattuna kurottajan ketteryys on ylivertainen!”

Kotipellon tila ja JCB 560-80 Agri Pro

Vuonna 1781 perustetun Kotipellon Tilan tavoitteena on tuottaa ensiluokkaista maitoa nyt ja tulevaisuudessa. Tilan nykyinen isäntäpari Marko ja Sari Sorvisto aloittivat maatalousyrittäjinä vuonna 1996, minkä myötä heistä tuli tilan yhdeksäs isäntäpari.

Ensimmäinen JCB -kurottaja tuli Kotipellon tilalle jo yli 14 vuotta sitten. Nyt tilalla on käytössään jo 5. JCB -kone, joka on lunastanut paikkansa tilan monipuolisena yleiskoneena. DualTech VT -vaihteiston omaavan JCB 560-80 Agri Pro -kurottajan avulla tehdään niin appeet, siirtelyt, nostotyöt kuin kylvökoneen tankkauksetkin. Marko Sorvisto mainitseekin, että kurottajan parhaita puolia on sen ulottuvuus ja ketteryys,

”Aivan lyömätön kone tilakeskuksen töihin.” Marko Sorvisto toteaa.

Lindbergin tila ja JCB 538-60 Agri Super DT

Lindbergin tilan historia yltää vuoteen 1997, jolloin Lindbergin veljesten isovanhemmat aloittivat broilereiden kasvatuksen. Vaikka tilalla on toiminut myös munittamo, on tilan päätuotantosuunta nykyisin broilereiden tuotannossa ja viljan viljelyssä.

Lindbergin tilalla JCB 538-60 Agri Super DT -kurottajan pääasiallinen käyttötarkoitus on broilerien teurashäkkien lastaaminen sekä kaikenlaiset kanalan työtehtävät, minkä lisäksi konetta käytetään myös pienimuotoiseen urakointiin, sillä teurashäkkejä käydään ajamassa myös muillakin tiloilla.

JCB 538-60 Agri Super DT -kurottajan etuihin ominaisuuksiensa osalta lasketaan paitsi sen ulottuvuus, myös ohjaamon tarjoama erinomainen näkyvyys. ”Tämä on hyvinkin ketterä kaikessa tekemisessä.” Ilkka Lindberg summaa.

Löydä sinua palveleva ratkaisu

NHK-Keskus tarjoaa valikoimissaan niin uudet, kuin käytetytkin kurottajat, minkä lisäksi saman katon alta saat tarvikkeet, varaosat ja huoltopalvelut. Täytä lomake, niin otamme sinuun yhteyttä sopivan JCB -ratkaisun kartoittamiseksi.