PÖTTINGER laajentaa taittuvarunkoisten jyrsinten mallistoaan uuteen luokkaan

PÖTTINGER tuo marraskuusta 2021 alkaen markkinoille uudet LION 1002 C -sarjan jyrsimet, joiden työleveys on kuusi metriä. Uudet LION-jyrsimet on suunniteltu käytettäväksi jopa 500-hevosvoimaisilla traktoreilla, ja ne on varusteltu kestämään tiukimmissakin paikoissa päivästä toiseen.

PÖTTINGER LION 1002 C -jyrsin
PÖTTINGER LION 1002 C -jyrsin

Uuden jyrsinmalliston suunnittelussa on huomioitu erityisesti kestävyys- ja lujuusvaatimukset. Jyrsimissä on erittäin lujarakenteiset piikinkannattimet ja tehokas keskusvaihdelaatikko, jotka varmistavat häviöttömän tehon siirtymisen voimansiirtolinjassa. Jyrsin toimii työssään erittäin tehokkaasti ja joustavasti; sen lohkot ja jyrsinpiikkirivit taittuvat napakasti kuljetusasentoon.

Taittuvarunkoinen LION-jyrsin on näppärän kokoinen

Rungon lohkojen taittomekanismin ansiosta uusi jyrsin on napakan kokoinen. Se on jopa 30 senttimetriä lyhyempi kuin yksikään kilpailijansa. Painopiste on lähempänä traktorin taka-akselia, ja paino kohdistuu myös etuakseliin aiempaa paremmin. LION 1002 C taittuu alle kolmen metrin levyiseksi, joten maantiekuljetuksessa leveydestä ei muodostu ongelmaa.

LION 1002 C -sarja mahdollistaa jopa 500 hv:n jyrsintätehot

Uusi 1002 C -jyrsinmallisto on vastaus yleistyvään isojen traktorien teholuokkaan, jossa 500 hevosvoiman vakioteho ei ole epätavallista. Täysin uusiksi suunniteltu voimanotto hyödyntää kaksinopeuksista vaihdelaatikkoa, mikä tekee VOA-nopeuden valinnasta joustavan. 1002 C -sarja on suunniteltu VOA-nopeuksille 750–1300 r/min välillä, jolloin kierrosnopeudet takaavat, että traktoria voidaan käyttää sen ihanteellisella tehoalueella. Roottorinopeudet vaihtelevat 320–420 r/min välillä, jolloin työtuloksesta tulee loistava ja samalla polttoainetta säästyy. Ylikuormasuojaus on toteutettu koneen jokaisessa lohkossa cam clutch -tyyppisillä kytkimillä 2200 Nm:n kuormitukseen saakka.

Jyrsin, jonka säätöön ei tarvita lainkaan työkaluja

1002 C -jyrsinmalliston säädöt tehdään koneen sivulta – helposti ymmärrettävä mitta-asteikko auttaa säätöjen tekemisessä. Säätö onnistuu, kun lukkosokka vedetään irti ja työsyvyys säädetään säätötangolla. Työsyvyyttä on mahdollista säätää noin senttimetrin väleillä. Täysin hydraulinen työsyvyyden säätö on saatavilla lisävarusteena. Rinnakkaiskytkennän ansiosta tasauslata säätyy automaattisesti samalla, kun jyrsimen työsyvyyttä säädetään.

Käytännöllinen tasausladan kiinnitys

Tasausladan korkeus säätyy automaattisesti jyräpakkerin säätöjen perusteella. Säätö on työsyvyydestä riippumaton. Tasauslata ohjautuu tarkasti ennalta säädetyllä korkeudella ilman, että sen välimatka jyrsinpiikkeihin muuttuu. Patentoitu ratkaisu saa aikaan mahdollisimman tasaisen kylvökerroksen murustumisen, jopa vaihtelevissa maalajeissa ja monenlaisissa olosuhteissa.

Pakkerivaihtoehdoista sopiva joka maalajille

Kylvöalustan valmistelu viimeistellään pakkerilla. Pakkerivalikoima on laaja. Kiekkopakkerin vaihtoehdoksi on saatavilla kaksi haineväpakkeria sekä kaksi prismapakkeria. Hainevä- ja prismapakkerimallit ovat saatavilla kahdella eri halkaisijalla.

Kun jyrsin yhdistetään PÖTTINGER AEROSEM FDD -kylvökoneeseen, tulee yhdistelmästä rivakka ja kustannustehokas muokkain-kylvökoneyhdistelmä, jolla työtulokset ovat kovat ja kylvöjälki siisti. Kone on helppo kytkeä kiinni traktoriin.

Löydä sopiva ratkaisu asiantuntijamme avulla

Pyydä lisätietoja, yhteydenottoa, tarjousta tai vaikkapa työkone-esittelyä!

 

 

Lisätiedot myös: 

Tuotteemme maanmuokkaukseen