PÖTTINGER tuo useiden vuosien kyntökokemuksen ja kehitystyön tuloksena markkinoille uuden puolihinattavien paluuaurojen malliston

Mikään muu kone ei yllä monipuolisuudessaan kyntöaurojen kanssa samalle tasolle, varsinkaan alueilla, joilla maalajit ja muokkausolosuhteet vaihtelevat. SERVO T 6000 -aurojen runkopalkki ja NOVA-laukaisulaitejärjestelmä on päivitetty kokonaan uusiksi, jotta kyntöaura toimisi luotettavasti entistä kovemmassa käytössä. Auran luja runkorakenne ja NOVA-laukaisulaitteen kivisuojaus takaavat sen, että kyntö sujuu vakaasti ja mutkattomasti kaikissa olosuhteissa.

PÖTTINGER SERVO T 6000 -kyn
PÖTTINGER SERVO T 6000 -kyntöaura

Auran olennaisimmat säädöt on mahdollista tehdä hydraulisesti, ja muutkin säätökohdat ovat näppärästi käyttäjän käden ulottuvilla. Maa irtoaa ja murustuu ihanteellisesti, ja samalla puintijätteet, olki ja muu orgaaninen materiaali multautuvat luotettavasti – lopputuloksena on siisti ja tarkka kyntöjälki.

Uudet aurat ovat saatavilla vakio- tai PLUS-malleina (6–9 siipeä) sekä NOVA- ja PLUS NOVA -malleina (6–8 siipeä). NOVA- ja PLUS NOVA -malleissa laukaisulaite on hydraulinen, ja sen laukaisupaine on säädettävissä jopa 2 200 kg:aan saakka. Tämä ehkäisee aurojen vaurioitumista kivisillä mailla ja mahdollistaa kyntämisen ilman turhia keskeytyksiä. Uuden malliston ojasväli on 102 cm, ja rungon maavara on vakiona 80 cm, mutta myös vaihtoehtoinen 90 cm:n maavara on valittavissa.

Aurojen pienempi polttoaineenkulutus tuo kustannustehokkuutta

Uusien SERVO T 6000 -aurojen TRACTION CONTROL -järjestelmä siirtää aktiivisesti osan auran painosta traktorille. Sen avulla traktorin taka-akselille saadaan siirrettyä jopa 1100 kg:n lisäpaino, ja samalla auran maanpinnanseuranta paranee huomattavasti. Lopputuloksena pyörien luisto vähenee minimiin, ja polttoaineenkulutus pienenee jopa 3,5 litraa hehtaaria kohti. Lisäksi haitallinen maan tiivistyminen ja tahtautuminen sekä traktorin renkaiden likaantuminen vältetään. Taka-akselia ei siis tarvitse lisäpainottaa erikseen. Pelkkä etupainotus riittää, koska osa aurojen painosta välittyy traktorin takapyörille pitäen akselikuormituksen aina taseisena.

SERVO T 6000 -aurojen huoltotarpeet on minimoitu

Uusissa auroissa on entistä vähemmän voitelukohteita, ja ne kaikki ovat helposti käyttäjän ulottuvilla. Lisäksi kaikki käännettävät kärkiosat ovat DURASTAR-laatua. Tämä näkyy käyttäjälle parempana kulutuskestävyytenä ja kustannustehokkuutena.

Nopea ja muunneltava kytkentä kaikenlaisiin traktorien takakiinnityslaitteisiin

PÖTTINGER on muokannut ja optimoinut SERVO T 6000 -malliston kytkentävaihtoehtoja yhteensopiviksi nykyään käytettävien kookkaiden traktorien kanssa. Puolihinattavat aurat kytketään traktoriin kaksipuolisilla kiinnityskourilla. Näin kytkentä onnistuu kaikenlaisiin traktorien takakiinnityslaitteisiin. Pitkä vetoaisa varmistaa suuremman tilan käännöksissä ja helpottaa kapeissa peltoliittymissä liikkumista.

Aurojen säädöt sujuvat helposti ja nopeasti muutamassa eri vaiheessa

Kyntösyvyys säädetään tukipyörän kääntöklipseillä. Ensimmäisen viilun leveys säädetään vakaajan vanttiruuvilla – tai hydraulisesti, jos lisävarusteeksi on valittu hydraulinen viilunleveydensäätö. Tarvittaessa työleveys voidaan säätää PLUS- ja PLUS NOVA -malleissa hydraulisesti kyntöolosuhteisiin, muokkaustarpeisiin ja traktorin vetotehoon sopivaksi. Tällä tavalla auroilla päästään aina parhaaseen lopputulokseen. NOVA-laukaisulaitteen laukaisupaine voidaan säätää kätevästi traktorin hydrauliikalla – enimmäispaine laukaisulaitteessa on 2 200 kg.

Aurojen runkopalkki on suunniteltu ottamaan vastaan työn kuormitukset entistä paremmin

Suurimmat kuormitukset kohdistuvat auraan pitkittäissuunnassa, koska sivuttaiset vääntöpoikkeamat on minimoitu. Näin myös traktorin vetoteho saadaan hyödynnettyä parhaalla mahdollisella tavalla. Lisäksi auran uusi runkorakenne suojelee kaikkia laakerointeja ja ojasten kiinnityskohtia.

Löydä sopiva ratkaisu asiantuntijamme avulla

Pyydä lisätietoja, yhteydenottoa, tarjousta tai vaikkapa työkone-esittelyä!

 

 

Lisätiedot myös: 

Tuotteemme maanmuokkaukseen