Erno Parkkila, 34, on työskennellyt NHK:n Kempeleen-toimipaikalla tarvike- ja varaosamyyjänä sekä myymälävastaavana lokakuusta 2021 lähtien. Ernon hakeutuessa uuteen työhön ala vaihtui kertaheitolla, mutta se oli tarkoituskin.

Kiinnostus tekniikasta ja kokemus varaosista antaa Erno Parkkilalle hyvän pohjan tehtävään

”On mahtavaa työskennellä kehittyvällä ja mielenkiintoisella alalla, joka aidosti edistää suomalaista ruoantuotantoa”, Erno miettii.

Maatilan taustaa Ernolla ei ole, vaikka hän on maaseudulta kotoisin. Jo pienestä pitäen Ernolle ovat tulleet tutuksi erilaiset koneet ja laitteet, joita kotona rakenneltiin. Työuransa aikana Erno on toiminut myymälävastaavana moottoripyöräliikkeessä sekä huoltomyyjänä toisessa moottoripyöräliikkeessä. Viimeisin työnsarka oli maanpuolustusalan materiaalitehtävissä. Kaikkiin näihin on kuulunut töitä varaosien parissa. Datanomin koulutuksen saanut Erno on lisäksi tehnyt IT-alan hommia. ”Olen aina ollut tekniikasta kiinnostunut, joten aikoinaan ryhtyminen varaosahommiin kävi helposti”, Erno kertoo.

Varaosamyynti on monipuolista työtä asiakaspalvelun ja teknologian parissa

Ernon töihin kuuluu varaosamyynti maatalousalan asiakkaille. ”Kun asiakas ottaa yhteyttä, selvittelen hänen antamien tietojen perusteella, millainen varaosa koneeseen tarvitaan ja tarjoan sitä hänelle. Olen myös aktiivisesti yhteydessä asiakkaisiin puhelimitse, sähköpostilla ja Whatsapilla ja teen tarjouksia. Meillä on myös paljon erilaisia kampanjoita”, Erno kertoo. ”Työ tehdään nykyaikaisia tietojärjestelmiä hyödyntäen. Tärkeää on osata lukea räjäytyskuvia ja myös tunnistaa osat ja ymmärtää, millaisia erilaisia osia liikkuvissa koneissa on. Hyötyä on teknisen puolen englannin kielen tietämyksestä, koska suurin osa varaosaportaaleista on englanniksi”, Erno kertoo.

Erno Parkkila

Kun asiakkaat ottavat yhteyttä, heillä on usein joku tilanne päällä. Tällöin varaosamyyjä kohtaa asiakkaan, kuuntelee ja etsii ratkaisua ongelmaan.

”Kun autan asiakkaita, voimme helpottaa heidän tärkeää, mutta raskasta työtä, ja he pääsevät omassa toiminnassaan eteenpäin. Ihmisistä näkee, kun he ovat saaneet hyvää palvelua, ja se jos mikä palkitsee tässä työssä”, Erno miettii.

NHK:n tarjoaa henkilöstölleen monipuolisia koulutus- ja kehitysmahdollisuuksia

NHK:lla otetaan ihmisten vahvuudet huomioon, annetaan vastuuta ja siellä pääsee halutessaan kehittämään itseään. ”Melko pian aloitettunani minulta kysyttiin, haluaisinko kouluttautua JCB-varaosamyyntiin, ja nyt erikoistun merkkiin. Tämä on minulle hyvä tilaisuus hyödyntää moottorilaitteiden tuntemustani ja myös päästä oppimaan uutta”, Erno toteaa.

Myös työyhteisössä Erno on viihtynyt. ”NHK:lla on tosi hyvä henki. Talossa on hyviä tyyppejä, jotka osaavat, ja heiltä uskaltaa aina kysyä”, Erno kertoo. ”Tuntuu, että minulla kävi tuuri, että pääsin tämmöiseen työyhteisöön ja tämmöiselle alalle.”

NHK:n tarvike- ja varaosamyynti palvelee

Valikoimiin kuuluvat muun muassa Strautmannin, PÖTTINGERin, JCB:n ja Sulkyn alkuperäisosat ja -tarvikkeet. Sesongin aikana tärkeä osa toimintaa on 24/7 palveleva varaosapäivystys.

Tarvike- ja varaosamyyntimme tavoitat numerosta 03 628 6650 (arkisin klo 8–16, pvm/ppm) tai ottamalla yhteyttä lomakkeella: