Maatalous- ja koneurakointiyritys AK Kukkula Oy:n asiakaskuntaan kuuluvat pirkanmaalaiset maatilat, jotka ostavat joko koko rehunteon tai sen vaiheita. Antti Kukkula hankki yrityksensä rehuntekoketjuun neliroottorisen PÖTTINGER TOP 1252 C -karhottimen vuoden 2022 keväällä, kun tarve tuli isommalle koneelle.

 

Antti Kukkula ja Pöttinger-niittokone

 

Mahdollisimman paljon hehtaareita mahdollisimman pienessä ajassa

AK Kukkula Oy:n rehuntekoketjun muodostavat niittokone, karhotin, paalain sekä lavetti ja paalikärry paalien siirtämiseen. Neliroottorisen PÖTTINGER TOP 1252 C -karhottimen Antti Kukkula hankki vuoden 2022 keväällä ja vaihtoi samalla vanhan koneen pois.

”Tarvitsin ison koneen, että ehdin ajamaan kaikki pellot. Tällä pystyn karhottamaan mahdollisimman paljon hehtaareita mahdollisimman pienessä ajassa.”

Antti Kukkula

Koneen karhonleveyttä saa säädettyä portaattomasti 8–12,5 metrin välillä. Jos ajettavana on oikein vahvaa ja pitkää tavaraa tai asiakkaalla on erityisiä toiveita, Antti valitsee kapeamman työleveyden, mutta pääsääntöisesti hän ajaa oman paalaimen eteen täyden 12,5-metrisen karhon.

”Paalain syö kaiken, joten karhoon saa paljon tavaraa”, Antti kertoo. ”Koneen polttoainekustannukset ovat hehtaaria kohden samat, mitä aiemmalla koneellani, mutta työleveyttä tässä uudessa on jopa 4,5 metriä enemmän.”

Maanpinnanseuranta toimii vaihtelevilla pelloilla

Karhottimen patentoitu MULTITAST-maanpinnanseuranta on osoittautunut toimivaksi Pirkanmaan vaihtelevilla pelloilla. Roottorin etupuolella oleva kannatinpyörä varmistaa rehun puhtauden, sillä piikki ei pääse maakosketukseen missään tilanteessa. Säätövaran ansiosta koneella hoituvat niin isot kuin pienetkin lohkot.

”Tolppia ja kiviä täällä riittää kierrettäväksi, joten on näppärää, kun etummaiset roottorit saa säädettyä portaattomasti. Samalla saan suoristettua ajolinjaa paalaimelle.”

Antti Kukkula

ISOBUS-ohjauksen Antti on kokenut helppokäyttöiseksi. ”Kaikki keskeiset toiminnot onnistuvat vetokoneena käyttämäni Valtra T234 Directin näytöltä tai ohjauslaitteista. Kone on myös helppo kerätä kuljetusasentoon ja palauttaa takaisin työasentoon.”

Konehankintojen ajurina toiminnan tehostaminen

Yleensä Antin konehankintojen taustalla on ollut toiminnan tehostaminen. Useat konekaupat Antti on tehnyt NHK:n Tommi Syrjälän kanssa. ”Tommin olen tuntenut vuodesta 2015, ja luotan että hän hoitaa asiansa. Olen ollut NHK:lla myös aiemmin kesätöissä, joten tiedän, että varaosapalvelu pelaa”, Antti kertoo.

 

 

Löydä sopiva ratkaisu avullamme

Etsitkö uutta konetta rehunkorjuuketjuusi? Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme etsivät tarpeisiisi sopivan ratkaisun.

Tuotteemme rehuntekoon