Karhotin käy sekä paalaimelle että noukinvaunulle

Lapinlahtelaisen Jarmo ja Satu Korhosen lypsykarjatilalla valittiin työleveydeltään 12-metrisen PÖTTINGER NOVACAT S12 -perhosniittokoneen kaveriksi sille sopiva 12,5-metrinen karhotin. Neliroottorinen TOP 1252 -karhotin on PÖTTINGERin levein karhotinmalli. Helppokäyttöinen kone on ISOBUS-ohjattu.

Tilan korjuuketju uudistettiin vuoden 2019 kesällä suurille viljelyaloille sopivammaksi. Samalla siirryttiin niittomurskauksesta niittoon. Ensimmäisellä satokaudella uudella korjuuketjulla tehtiin kaksi korjuuta, yhteensä noin 600–700 hehtaarilta. Rehu säilötään biologisesti.

”Karhotin on yksinkertainen ja ketterä ajaa ja helposti hallittavissa. Kone käy sekä paalaimelle että noukinvaunulle, koska karhon leveys ei muutu työleveyden mukaan.”
Jarmo Korhonen

Karhottimen ominaisuuksissa on tärkeää erityisesti maanpinnanseuranta. Karhotin mukautuu maanpinnan muotoihin, mikä on avaintekijä puhtaan rehun tuottamiseksi.

Koneen patentoitu MULTITAST-etupyörä elää maanpinnan mukana ja piikit seuraavat perässä. Piikit eivät osu maahan vaan pysyvät millintarkasti halutussa korkeudessa. ”Tämä on yksinkertainen ja mäkisillä pelloilla hyvä ratkaisu. Kun kone ei haukkaile maita, rehuun ei tule epäpuhtauksia”, Jarmo kertoo.

Löydä sopiva ratkaisu asiantuntijamme avulla

Pyydä lisätietoja, yhteydenottoa, tarjousta tai vaikkapa työkone-esittelyä!

 

Ratkaisumme pelloille