Claes-Henrik ”Klasse” Westerholm Liljendalista otti käyttöön TMC Cancela -piennarmurskaimensa vuonna 2020, kun merkki oli uusi Suomessa. Hän ajaa koneellaan vuosittain metsäteitä noin 50 kilometriä ja pellonreunoja 100 hehtaarilta, minkä lisäksi tulee murskattua reilusti kesantopeltoja.

 

Piennarmurskaimen laatu ja viimeistely huippuluokkaa

Klassen TDE-250-mallisessa koneessa kulmavaihde on vasemmalla puolella ennen hihnakoteloa. Näin koneen sivusiirtovara on parempi kuin muissa vastaavissa murskaimissa. TDE-mallin kone siirtyy sen verran enemmän sivulle, että sitä ei tarvitse ajaa oikea rengas murskaamattoman materiaalin päällä, ainakin jos rengaskoko on normaali ja traktori ei ole kooltaan valtava. Ulottuvuus sivusuunnassa on 409–3660 millimetriä. Kulmavaihde onkin hyvin suojattu, jos haluaa esimerkiksi ajaa metsänreunat kone pystysuunnassa.

Vasarateriä mallissa on 26 kappaletta ja vastateriä kolme, joista kaksi on vaihdettavia. Klasse kehuu etenkin terien kestävyyttä. Edellisellä koneella ajaessaan hän joutui joskus vaihtamaan jopa kolme terää kerrallaan, kun hän kävi murskaamassa metsäteiden pientareita. Sen sijaan TMC:hen ei ole tarvinnut vaihtaa vielä ainuttakaan terää kahden sesongin ajon jälkeen.

Terät ovat erittäin lujat ja isot, ja jopa 12 senttiä leveät. Murskattavien puiden läpimitta saa olla maksimissaan samat 12 senttiä. Muutenkin TMC:n laatu ja viimeistely ovat huippuluokkaa. Rungossa käytetään korkean suorituskyvyn Strenx®-erikoisterästä.

”Ajaessani haastavilla metsäteillä olen osunut murskaimella monta kertaa myös reilummin kiveen. Silti roottori ja terät ovat kestäneet hyvin”, Klasse sanoo.

 

Materiaali murskautuu TMC:llä tasaisesti

Klassen mukaan konetta on erittäin hyvä käyttää. Työkorkeutta hallitaan takarullalla, joka on iso, ja se ei lähde uppoamaan eikä syöksy käännöissä, kun kone on maassa.

”Vaatii voimaa saada iso roottori pyörimään, mutta kun sen on saanut pyörimään, niin se pyörii todella tasaisesti ja on erittäin hiljainen. Roottori ei myöskään pysähdy niin helposti. Kun sammuttaa ulosoton, roottori pyörii vielä pitkään sen jälkeen. Huomaa, että kone on hyvin tasapainossa. Ajaessa kuuluu vain suhinaa, joka tulee vasaraterien pyörimisestä.”

– Claes-Henrik ”Klasse” Westerholm

 

Urakoitsijan kokemuksen mukaan kaikki materiaali murskautuu TMC:llä tasaisesti. Tienvarsien kasvusto silppuuntuu pieneksi, mikä hidastaa uudelleenkasvua. Maan tasalle hienosti murskattu kasviaines ei häiritse pelloilla murskauksen jälkeen, koska se mätänee ja antaa kasvuvoimaa seuraavalle sadolle vapauttaessaan ravinteet takaisin peltoon.

 

 

Löydä sopiva ratkaisu avullamme

Kiinnostuitko TMC Cancelan piennar- tai kasvustomurskaimesta tai etsitkö jotakin muuta konetta? Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme etsivät tarpeisiisi sopivan ratkaisun.