Uudet Fastrac iCON -mallit antavat kuljettajalleen vapauden määritellä yksilöllisesti, kuinka he konettaan ajavat. Muunneltava työskentely-ympäristö, integroitu tarkkuusteknologia ja koneen uudistettu ajokokemus nostavat tason yhä korkeammalle.

Uusi teknologia, uusi ohjaamo, uusi kokemus 

Yksi Fastrac iCON -mallin keskeisimmistä uudistuksista on yksilöllisen käyttäjäkokemuksen määrittäminen. Ohjaamossa on täysin uusi, käyttäjäystävällisesti suunniteltu iCON-käsinoja, jossa on kaikki olennaiset hallintalaitteet. Aiemmista malleista tuttu sivuasenteinen näyttö on korvattu käsinojan uudella 12-tuumaisella, sivuun käännettävällä kosketusnäytöllä, jota voi käyttää myös näppäimistä. Päänäytöltä käsin kuljettaja voi määritellä hallintalaitteiden, kuten pää- ja lisäjoystickin toiminnot juuri sellaisiksi kuin hän haluaa.  

”Kuljettajan on mahdollista muokata työskentely-ympäristönsä mahdollisimman luontevaksi. Ohjaamossa viihtyvä kuljettaja työskentelee tuottavammin”, JCB-tuotepäällikkö Mikko Kämäri NHK:lta kertoo. 

Uudessa ergonomisessa ohjaamossa aiemmista mallista tuttu kojetaulu on korvattu LCD-näytöllä, jolta voi vilkaista yhdellä silmäyksellä keskeiset työskentelyyn liittyvät tiedot. Kuljettajan istuin on tehty kestämään kulutusta, ja siinä on integroitu lämmitys ja tuuletus sekä tuttuun tapaan laajasti kääntö- ja säätövaraa. Automaattisen järjestelmän avulla kuljettaja voi hallita tarkasti ohjaamon työskentelyolosuhteita, kuten lämpötilaa.

 

Integroitu teknologia modernin tarkkuusviljelyn tarpeisiin 

Toinen iCON-mallien keskeinen uudistus on moderniin tarkkuusviljelyyn soveltuvien teknologioiden integrointi. Kun työkone kytketään traktorin etu- tai takapistokkeeseen latautuu kytketyn koneen käyttöliittymä ISOBUS-järjestelmän ansiosta automaattisesti traktorin yleisnäyttöön. JCB:n integroitu GPS-järjestelmä puolestaan hyödyntää GPS-paikannustietoa, jolloin mahdollista on esimerkiksi käyttää lohkoautomatiikkaa ja hyödyntää satokartoitusta. Sovellusten avulla kuljettaja voi määritellä lohkojen rajat ja antaa automaattiohjauksen hoitaa ajamisen.  

Uusi Fastrac on entistä yhteensopivampi nykyaikaisten täsmäviljelysovellusten kanssa. Niiden avulla voidaan tarkentaa kasvinsuojelua ja lannoitusta ja samalla myös säästää kustannuksissa”, Mikko kertoo. 

Kolmas tärkeä muutos on uudistettu ajokokemus. Kuljettaja asettaa nopeuden, ja traktorin älykäs Smart Transmission Control -toiminto pitää sen yllä säätämällä moottorin kierrosnopeutta ja välityssuhdetta, vaikka kuormitus muuttuisi. Lisäksi vaihtaminen eri hallintalaitteiden välillä onnistuu saumattomasti ilman esivalintoja.

 

Jatkossa kaikki Fastrac 4000- ja 8000 -sarjan koneet ovat iCON-malleja

iCON-mallisarjan traktorit ovat teholtaan 167–348-hevosvoimaisia. JCB 4000 -sarjan koneet erottuvat edukseen tuottavuudellaan, monipuolisuudellaan, mukavuudellaan ja turvallisuusominaisuuksillaan sekä 60 km/h maksiminopeudellaan. 8000-sarjan 70 km/h huippunopeus, paras voimansiirron ja jousituksen yhdistelmä sekä lukkiutumattomat jarrut tekevät niistä ainutlaatuisia koneita kovaan työhön. Lue lisää ja katso video Fastrac-sivultamme!

”Fastrac on maailman mukavin traktori sekä pellolla että tiellä. Se sopii ammattimaisille käyttäjälle, jotka viettävät pitkiä aikoja koneen ohjaamossa. Tällöin työskentelyn mukavuus, turvallisuus ja vaivattomuus korostuvat. Kuljettajan vireystila pysyy yllä pitkänkin päivän ajan”, Mikko kertoo.

 

 

Kysy lisätietoja, pyydä tarjous tai kone-esittely!

Tuotteemme pelloille