MERGENTO VT 9220 -mattokarhotin pitää rehun puhtaana, koska se nostaa rehun maasta ylös noukkimella ja siirtää sen maton kautta karholle. MERGENTO sopii erityisesti urakoitsijoille ja suurille maatiloille.

PÖTTINGER on tuonut markkinoille uuden MERGENTO VT 9220 -mattokarhottimen

MERGENTOa voidaan käyttää monipuolisesti peltolohkon muodosta, kasvuston määrästä ja korjuuketjun seuraavasta koneesta riippuen. Se sopii kaikille nurmikasvityypeille. MERGENTOlla voidaan karhottaa yhteen karhoon koneen keskelle tai sivulle tai tehdä kahta karhoa samanaikaisesti koneen keskelle ja sivulle.

”Koneen työleveys on säädettävissä hydraulisesti 8–9,2 metrin välillä. Suurinta työleveyttä voidaan hyödyntää silloin, kun koneella karhotetaan keskelle”, työkoneiden myyntijohtaja Ville Rantanen NHK:lta kertoo.

Karhottimen siirtoyksikkö koostuu noukkimesta, rehun tiivistystelasta ja sivuttaissiirtomatosta. Kasvusto nostetaan maasta hellävaraisesti kuusirivisellä noukkimella. Multa ja kivet jäävät maahan. Tämän jälkeen rehu syötetään kahdelle sivuttaissiirtomatolle, jotka kuljettavat rehun tasaisena virtana karholle ilman uutta maakontaktia. Siirtoyksikkö toimii luotettavasti myös alamäkeen ajettaessa ja lyhyeksi silputulla rehulla.

”Rehun puhtaus on ensiarvoisen tärkeää, sillä jos rehun sekaan joutuu maata, rehu alkaa pilaantua. Myös varisemistappiot minimoituvat, kun nurmirehua ei vedetä maan pintaa pitkin”, Ville sanoo.

Puhtaampi karhotustulos 3D-maanpinnanseurannalla

MERGENTOn suunnittelu perustuu PÖTTINGERin 3D-maanpinnanseurantaan. Noukkimen liikevara pystysuunnassa on + 475 / -195 millimetriä ja sivuttaiskallistus + 30 / -13 astetta. Noukkimen alla on tukirullat, joiden avulla se seuraa maanpintaa. Noukkimen kevennys on hydraulinen, ja sitä voidaan säätää tilanteen mukaan. Myös siirtoyksiköiden keskiripustus antaa niille täyden liikkumavapauden ja tasaisen painonkevennyksen koko työleveydeltä.

Siirtomatoissa on automaattitoiminto; kun noukkimet nostetaan ylös, mattojen pyöritys lakkaa, ja kun noukin lasketaan alas, matot alkavat taas pyöriä. Tällä vältetään mattojen joutokäyntiä päisteajossa. Lisäksi karhojen muodostaminen aloitetaan ja lopetetaan siististi. Menetelmä säästää myös runsaasti aikaa, koska kuljettajan ei tarvitse tyhjentää siirtomattoja karhojen lopussa.

 

Kysy lisätietoja, pyydä tarjous tai kone-esittely!

Tuotteemme pelloille