Oikeanlaisen kylvömuokkaus- ja kylvötekniikan valinta vaikuttaa oleellisesti kylvötulokseen

PÖTTINGER TERRASEM -suorakylvökoneilla voidaan tehdä kylvömuokkaus, kylvöpohjan tiivistys, kylvölannoitus sekä kylvö yhdellä ja samalla koneella. Uusissa kylvökoneissa yhdistyvät luotettavuus, erittäin tarkka kylvötekniikka ja kovat työtulokset. Saataville uudet pneumaattiset TERRASEM-mallit tulevat marraskuussa 2021.

 

PÖTTINGER TERRASEM 6000 V
PÖTTINGER TERRASEM 6000 V

PÖTTINGER TERRASEM – kone kaikkiin tilanteisiin

Uudelleensuunnitellut suorakylvökoneet ovat saatavilla joko muokkainten kanssa tai ilman. Koneiden siementen syöttö on tarkkaa, ja vannasjärjestelmä takaa, että siemenet kylvetään kylvövaossa tarkasti oikeaan paikkaan. Monipuolisella koneella voidaan kylvää ja lannoittaa jopa kolmea eri siemen- tai lannoite-erää samanaikaisesti. Ajonopeus pysyy suurena, joten kylvö sujuu ripeästi. Onnistuneet kylvötulokset varmistavat hyvät itämisolosuhteet. TERRASEMin ominaisuudet parantavat työn tehokkuutta ja siten myös tuotannon kannattavuutta.

TERRASEM-kylvökoneen ominaisuuksia ja hyötyjä:

  • Toiminnoiltaan erittäin joustava injektorisyöttö tai paineistetulla siemensäiliöllä varustettu syöttöjärjestelmä
  • Luja rakenne ja erittäin kovat työsaavutukset 3–6 metrin työleveyksillä
  • Vannasteknologia toimii luotettavasti isojen pinta-alojen kylvössä, kaksoiskiekkovannas tekee tasaisen ja siistin kylvövaon
  • Sopii kevytmuokattujen tai kynnettyjen lohkojen suorakylvöön sekä aitoon suorakylvöön.

Kylvökone, joka ei vedä sivuille

Muokkainten uudenlaisen sijoittelun ansiosta kone kulkee varmasti suorassa linjassa ja kylvöalusta muokkautuu tehokkaasti. Muokkauslautasia ei tarvitse voidella, koska niiden kiinnityksessä on käytetty umpinaisia laakereita.

Monipuoliset kylvömahdollisuudet

Uusissa TERRASEM-malleissa voidaan käyttää erilaisia tuotantopanoksia yhtä aikaa. Olosuhteista ja viljelykierrossa olevista kasveista riippuen käyttäjällä on laaja valikoima erilaisia kylvö- ja lannoitusvaihtoehtoja: koneella onnistuu pelkkien siementen kylvö, siementen kylvö ja sijoituslannoitus tai samanaikaisesti muiden komponenttien, kuten rakeisen lannoitteen, alus- tai kerääjäkasvien tai toisten viljelykasvien kylvö. Eri komponentit voidaan sijoittaa eri syvyyksiin.

Optimaalinen kylvö- ja kasvustotiheys 

Hyväksi havaittu vannaspalkki ja DUAL DISC -kaksoiskiekkovantaat takaavat halutun kylvötiheyden. Kylvövantaiden riviväli on vakiona 12,5 cm, mutta vaihtoehtoisesti kone on myös saatavana 16,7 cm:n rivivälillä. Oikea kylvörivivälin ansiosta viljelykasvit kilpailevat tehokkaasti kasvutilasta rikkakasvien kanssa.

Yksisäiliöisissä koneissa on injektorisyöttö, kun kaikissa kaksisäiliöisissä TERRASEM Z -kylvökoneissa on paineistettu säiliöjärjestelmä. Kaksiosaisen säiliön jakosuhde on 60:40, mutta se voidaan myös täyttää kokonaan samalla siemenerällä. Integroidut paine-eroanturit takaavat syöttökoneiston varman toiminnan.

Löydä sopiva ratkaisu asiantuntijamme avulla

Pyydä lisätietoja, yhteydenottoa, tarjousta tai vaikkapa työkone-esittelyä!

 

 

Lisätiedot myös: 

Tuotteemme kylvöön ja pintalevitykseen