Vain yksi työvaihe riittää: PÖTTINGERin sivusiirtoruuvillinen niittokone niittää ja karhottaa samalla vedolla

 

PÖTTINGERin kehittämä niittokone säästää aikaasi pellolla ja tekee niiton yhteydessä samanaikaisesti karhon. Sivusiirtoruuvilla varustetut NOVACAT 352 CF -nostolaiteniittokone ja PÖTTINGER NOVACAT A10 CF -perhosniittokone siirtävät niitetyn rehun suoraan traktorin taakse yhdeksi karhoksi. Karhotus jää siis kokonaan pois ja aikaa vapautuu yhden työvaiheen verran muihin tilan tarpeisiin.

 

  • CF-ominaisuus tarkoittaa CrossFlow-sivusiirtoruuvia, jonka tehtävänä on siirtää niitettävä materiaali suoraan traktorin taakse yhdeksi karhoksi.
  • Suljettu sivusiirtoruuvi siirtää kaiken materiaalin karholle, eli myöskään varisemistappioita ei tule.

 

 

PÖTTINGER NOVACAT A10 CF -perhosniittokone sivusiirtoruuvilla

 

  • Suuren kapasiteetin omaava NOVACAT A10 CF niittää ja karhottaa samalla koneella yhdellä ajokerralla. Rehuntekotyö tehostuu merkittävästi, kun erillinen karhotus jää pois.
  • 10 metrin työleveys ja niittoyksiköiden hydraulinen työleveydensäätö auttavat muodostamaan sopivan karhon paalaimelle, noukinvaunulle tai silppurille.
  • Järeä Y-Drive -kulmavaihde on tehty kestämään suuria hehtaarimääriä. Nivelakselien kulmat ovat loivat, jolloin akselin käyttöikä on pitkä.
  • Kone on saanut ”Machine of the Year 2019” -tunnustuksen niittokoneiden sarjassa Pariisin SIMA-maatalouskonenäyttelyn yhteydessä.

Ennakkokaupan etuhinta:  55 000 € alv 0 %
(68 200 € sis. alv 24 %)

Koneen käytönopastus aina tilalla!

 

”Niittomies ehtii niittämään ja tämän jälkeen siirtymään helposti ajosilppurin torven alle kärrykuskiksi. Pyrimme vähentämään työtehtäviä jättämällä karhotuksen pois, ja tässä onnistuttiin sataprosenttisesti.”
Jari-Pekka Pietola, Pietolan tila

 

PÖTTINGER NOVACAT 352 CF -nostolaiteniittokone sivusiirtoruuvilla

 

  • NOVACAT 352 CF on monipuolinen nostolaiteniittokone, jolla voidaan muodostaa karho yhdellä ajokerralla. Koneen hydraulinen kevennys takaa tehokkaan maanpinnanseurannan.
  • Vaihtoehto perhoselle; yhdistettynä etukoneeseen saadaan 7 metrin työleveys yhdellä ajokerralla.
  • Karhon muodostukseen käytetään karhotuspressua.
  • Kone soveltuu paalain-, noukinvaunu- tai silppurikorjuuketjuun.

Ennakkokaupan etuhinta:  24 150 € alv 0%
(29 900 € sis. alv 24 %)

Kampanjaetuna vastapainoteline (arvo n. 500 €)!

 

”Koneen tasaista niittojälkeä on kiitelty. Maanpinnanseuranta on huippuluokkaa ja esteiden ylitykset pelaavat. Myös päivittäinen huolto on osoittautunut todella helpoksi.”
Timo Svan, Saarijärvi

 

Kysy lisää työkonemyyjiltämme:

 

 

cross-flow-ruuvi-niittokoneessa
Sivuttaissiirtoruuvi on integroitu niittoyksikköön ja sen avulla saat sijoitettua niitetyn nurmen kuten haluat: joko karhoksi tai koko takaniittokoneen työleveydelle levitettynä.

 

Rehunteon koneketjua huolletaan ja päivitetään heti keväällä

Rehunteko alkaa olla ajankohtaista loppukevään saapuessa. Rehunteon- ja korjuun koneketjun päivittämiseen ja mahdolliseen huoltoon kannattaakin suunnata katseet jo hyvissä ajoin ennen sesongin alkamista, millä varmistetaan laadukas rehu, eläinten hyvinvointi ja sitä kautta korkeat tuotokset niin liha- kuin lypsytiloillakin.

Rehuntekoon ja rehunkorjuuseen tarvittavissa työkoneissa, kuten niittokoneissa, karhottimissa, noukinvaunuissa ja paalaimissa, on hyvä kiinnittää huomiota niiden tehokkuuteen ja huoltovapauteen sekä samalla kerätyn rehun puhtauteen ja pellon kuntoon.

Laadukkaat koneet takaavat rehunteon onnistumisen ja hyvän rehun, sillä rehu saadaan niitettyä puhtaana, pellon pinta säilyy ehjänä ja tehokkaan koneen ansiosta polttoaine- ja huoltokustannukset ovat pienet.

Rehunteko on monivaiheinen prosessi, joka ottaa viljelijältä oman aikansa kesän kiireisinä kuukausina. Koneketjussa onkin tärkeää, että esimerkiksi niittokoneen kapasiteetti on riittävä, ajo onnistuu erilaisillakin alustoilla ja rehu säilyy puhtaana, jolloin rehunteon tehokkuus ja rehun laatu eivät kärsi.

NOVACAT-niittokoneissa on erinomainen maanpinnanseuranta, jolloin vaativissakin olosuhteissa ja tiukoissa käännöksissä niittäminen on vaivatonta. Rehun puhtaus ja pellon pinta on huomioitu teräpalkilla, joka päästää rehun vaivattomasti palkin yli, jolloin multaa ei päädy rehun joukkoon ja pellon pinta ei vaurioidu.

Sesongin koneet myydään nyt, joten varmista, että pääset rehuntekoon päivitetyllä koneella. Mikäli vanha koneesi kaipaa huoltoa, huoltopalvelumme palvelee kattavasti ympäri Suomen.

Tutustu rehunteon-ja korjuun koneisiin