Vain yksi työvaihe riittää: PÖTTINGER NOVACAT 352 CF -niittokone niittää ja karhottaa samalla vedolla

 

PÖTTINGERin kehittämä niittokone säästää aikaasi pellolla ja tekee niiton yhteydessä samanaikaisesti karhon. PÖTTINGER NOVACAT 352 CF sivusiirtoruuvillinen kone siirtää niitetyn rehun suoraan traktorin taakse yhdeksi karhoksi. Karhotus jää siis kokonaan pois ja aikaa vapautuu yhden työvaiheen verran muihin tilan tarpeisiin.

 

  • CF-ominaisuus tarkoittaa CrossFlow-sivusiirtoruuvia, jonka tehtävänä on siirtää niitettävä materiaali suoraan traktorin taakse yhdeksi karhoksi.
  • Suljettu sivusiirtoruuvi siirtää kaiken materiaalin karholle, eli myöskään varisemistappioita ei tule.
  • Erityisesti 3,0-metrisellä NOVACAT 302 CROSS FLOW:lla on pieni tehontarve ja polttoaineen kulutuksessa syntyy säästöä. Tätä niittokonetta voidaan käyttää traktorien teholuokasta 100 hv alkaen.

 

”Koneen tasaista niittojälkeä on kiitelty. Maanpinnanseuranta on huippuluokkaa ja esteiden ylitykset pelaavat. Myös päivittäinen huolto on osoittautunut todella helpoksi. ” – Timo Svan, Saarijärvi

 

cross-flow-ruuvi-niittokoneessa
Sivuttaissiirtoruuvi on integroitu niittoyksikköön ja sen avulla saat sijoitettua niitetyn nurmen kuten haluat: joko karhoksi tai koko takaniittokoneen työleveydelle levitettynä.

 

Rehunteon koneketjua huolletaan ja päivitetään heti keväällä

Rehunteko alkaa olla ajankohtaista loppukevään saapuessa. Rehunteon- ja korjuun koneketjun päivittämiseen ja mahdolliseen huoltoon kannattaakin suunnata katseet jo hyvissä ajoin ennen sesongin alkamista, millä varmistetaan laadukas rehu, eläinten hyvinvointi ja sitä kautta korkeat tuotokset niin liha- kuin lypsytiloillakin.

Rehuntekoon ja rehunkorjuuseen tarvittavissa työkoneissa, kuten niittokoneissa, karhottimissa, noukinvaunuissa ja paalaimissa, on hyvä kiinnittää huomiota niiden tehokkuuteen ja huoltovapauteen sekä samalla kerätyn rehun puhtauteen ja pellon kuntoon.

Laadukkaat koneet takaavat rehunteon onnistumisen ja hyvän rehun, sillä rehu saadaan niitettyä puhtaana, pellon pinta säilyy ehjänä ja tehokkaan koneen ansiosta polttoaine- ja huoltokustannukset ovat pienet.

Rehunteko on monivaiheinen prosessi, joka ottaa viljelijältä oman aikansa kesän kiireisinä kuukausina. Koneketjussa onkin tärkeää, että esimerkiksi niittokoneen kapasiteetti on riittävä, ajo onnistuu erilaisillakin alustoilla ja rehu säilyy puhtaana, jolloin rehunteon tehokkuus ja rehun laatu eivät kärsi.

NOVACAT-niittokoneissa on erinomainen maanpinnanseuranta, jolloin vaativissakin olosuhteissa ja tiukoissa käännöksissä niittäminen on vaivatonta. Rehun puhtaus ja pellon pinta on huomioitu teräpalkilla, joka päästää rehun vaivattomasti palkin yli, jolloin multaa ei päädy rehun joukkoon ja pellon pinta ei vaurioidu.

Sesongin koneet myydään nyt, joten varmista, että pääset rehuntekoon päivitetyllä koneella. Mikäli vanha koneesi kaipaa huoltoa, huoltopalvelumme palvelee kattavasti ympäri Suomen.

 

Löydä sopiva ratkaisu asiantuntijamme avulla

Pyydä lisätietoja, yhteydenottoa, tarjousta tai vaikkapa työkone-esittelyä!

Tutustu rehunteon ja -korjuun koneisiin