Muuttuvakammioinen paalain, PÖTTINGER IMPRESS 155 VC Pro tuo monipuolisuutta

Keski-Suomessa Toivakan kunnassa sijaitsevan Heikinahon tilan isäntäpariskunta Juho ja Jenni Heiska aloittivat tilanpidon sukupolvenvaihdoksen jälkeen tammikuussa 2012. Nykyisin tilalla on noin 270–300 kasvatusnautaa, joiden määrä kasvanee syksyllä 2021 rakennettavan juottamon myötä. Omaa peltoa on 60 hehtaaria ja vuokramaita 110 hehtaaria.

Rehunkorjuukalustona tilalla oli aiemmin yksikköpaalain ja tuubikäärin. Työvoiman vähenemisen ja ikääntymisen takia siirryttiin yhdistelmäpaalaukseen. Tilalle valittiin PÖTTINGER IMPRESS 155 VC Pro -yhdistelmäpaalain. Merkkinä PÖTTINGER oli luotettavassa maineessa ja NHK jo tuttu aiemmista kaupoista.

Kuulumiset rehunteon 2021 tiimoilta

PÖTTINGER-yhdistelmäpaalain otettiin tilalla käyttöön toiselle sadolle vuonna 2019. Pari vuotta myöhemmin Juho Heiska kertoo olevansa edelleen tyytyväinen paalaimeen. Rehuntekokausi on juuri saatu käyntiin ja IMPRESS on päässyt taas töihin. Rehut tehdään tilan omin voimin, ja toisinaan vanha isäntä on mukana auttamassa.

Paalain on isännän mukaan toiminut moitteettomasti eikä mitään suurempia ongelmia ole tullut vastaan. Koneeseen tehtiin tehtaan päivityksiä keväällä 2021. Juho on ollut tyytyväinen siihen, miten PÖTTINGER on huomioinut vanhatkin asiakkaat. ”Hyvä, että vanhoistakin koneista pidetään huolta, eikä pelkästään vaan uusia parannella”, Juho toteaa.

Muuttuvakammioinen yhdistelmäpaalain oli hyvä valinta erikokoisten paalivaihtoehtojen vuoksi

Tilalla tehdään kosteuden mukaan erikokoisia paaleja: kuivalla heinällä ja oljella on mahdollista tehdä isoja paaleja, ja märissä olosuhteissa paalikokoa voi pienentää. Urakoinnissa paalin koko määräytyy asiakkaan toiveiden mukaan – Juholla on esimerkiksi hevosasiakkaita, jotka haluavat 100 cm:n paaleja. PÖTTINGERillä kaikki onnistuu.

Juhoa miellyttää erityisesti se, että paalaimella saa tehtyä tiukkoja paaleja, joihin mahtuu mukavasti rehua. Tuubikäärinnästä ja yksikköpaalaimesta siirtyminen muuttuvakammioiseen yhdistelmäpaalaimeen ei ole juurikaan lisännyt muovin kulutusta.

”Massaa on paljon enemmän paalissa. Se on omaan mieleen paras ominaisuus.”
Juho Heiska, Heikinahon tila

Aikaisempaa kokemusta yhdistelmäpaalaimista ei tarvittu

Työ yhdistelmäpaalaimella lähti onnistumaan hienosti heti muutaman harjoituspaalin jälkeen. Isäntä antaakin suuren kiitoksen NHK-Keskuksen käyttöopastajille, jotka paneutuivat työhön perusteellisesti ja viettivät pellolla lähes koko päivän. Jos kesällä tuli jotakin kysyttävää, apu löytyi aina nopeasti.

Juhon mielestä tällaisen koneen omistajan on kuitenkin tärkeää opiskella myös itse koneen ”sielunelämää” ja ymmärtää sen kaikki toimintaperiaatteet. Kyseessä on kuitenkin tekninen laite, joka vaatii myös käyttäjältään perehtymistä.

”Paalaimella saa lyhyttä silppua ja se tekee hyvänmuotoiset ja todella tiukat paalit, mikä oletettavasti parantaa myös säilöntää.”
Juho Heiska, Heikinahon tila

NHK-Keskusta hän pitää merkittävänä tekijänä alueen konekaupassa, ja suomalainen perheyritys on sekin plussaa.

Löydä sopiva ratkaisu asiantuntijamme avulla

Pyydä lisätietoja, yhteydenottoa, tarjousta tai vaikkapa työkone-esittelyä!

 

Tuotteemme pelloille