Muuttuvakammioinen paalain, PÖTTINGER IMPRESS 155 VC Pro, tuo monipuolisuutta

Keski-Suomessa Toivakan kunnassa sijaitsevan Heikinahon tilan isäntäpariskunta Juho ja Jenni Heiska aloittivat tilanpidon sukupolvenvaihdoksen jälkeen tammikuussa 2012. Nykyisin tilalla on noin 270–300 kasvatusnautaa. Omaa peltoa on 60 hehtaaria ja vuokramaita 110 hehtaaria.

Rehunkorjuukalustona tilalla oli aiemmin yksikköpaalain ja tuubikäärin. Työvoiman vähenemisen ja ikääntymisen takia siirryttiin yhdistelmäpaalaukseen. Tilalle valittiin PÖTTINGER IMPRESS 155 VC Pro -yhdistelmäpaalain. Merkkinä PÖTTINGER oli luotettavassa maineessa ja NHK jo tuttu aiemmista kaupoista.

Muuttuvakammioinen yhdistelmäpaalain oli hyvä valinta erikokoisten paalivaihtoehtojen vuoksi

Kuivalla heinällä ja oljella on mahdollista tehdä isoja paaleja, ja märissä olosuhteissa paalikokoa voi pienentää. Juholla on myös hevosasiakkaita, jotka haluavat 100 cm:n paaleja. PÖTTINGERillä kaikki onnistuu.

Aikaisempaa kokemusta yhdistelmäpaalaimista ei ollut

Työ yhdistelmäpaalaimella lähti onnistumaan hienosti heti muutaman harjoituspaalin jälkeen. Isäntä antaakin suuren kiitoksen NHK-Keskuksen käyttöopastajille, jotka paneutuivat työhön perusteellisesti ja viettivät pellolla lähes koko päivän. Jos kesällä tuli jotakin kysyttävää, apu löytyi aina nopeasti. Juhon mielestä tällaisen koneen omistajan on kuitenkin tärkeää opiskella myös itse koneen ”sielunelämää” ja ymmärtää sen kaikki toimintaperiaatteet. Kyseessä on kuitenkin tekninen laite, joka vaatii myös käyttäjältään perehtymistä.

1300 paalin kokemuksella Juho voi suositella paalainta muillekin

”Paalaimella saa lyhyttä silppua ja se tekee hyvänmuotoiset ja todella tiukat paalit, mikä oletettavasti parantaa myös säilöntää.”
Juho Heiska, Heikinahon tila

NHK-Keskusta hän pitää merkittävänä tekijänä alueen konekaupassa, ja suomalainen perheyritys on sekin plussaa.

 


Kiinnostuitko IMPRESS-paalaimesta tai etsitkö muuta konetta rehunkorjuuketjuusi? Ota yhteyttä, niin asiantuntevat myyjämme auttavat löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon.

Tuotteemme pelloille