Luotettava PÖTTINGERin puoliperhosyhdistelmä sopii myös urakointiin

Saarijärveläinen Timo Svan on niittänyt yhden kauden ajan nurmia puoliperhosyhdistelmällään, johon kuuluvat  PÖTTINGER NOVACAT 351 ALPHA MOTION PRO -etuniittokone ja PÖTTINGER NOVACAT 352 -sivuniittokone. Hukanmäki Highland -brändillä lihakarjaa kasvattava ja niittourakointia tekevä yrittäjä niittää omien peltojen lisäksi niin konerinkiin kuuluvia kuin urakointiasiakkaidenkin nurmia, yhteensä 500–600 hehtaaria kaudessa. Oman pellon sadosta tehdään paalaimella säilörehua, mutta niittoa tehdään myös ajosilppurille ja noukinvaunulle.

Puoliperhosyhdistelmä hankittiin toisenmerkkisen leveän nostolaitesivukoneen tilalle. Uudelle kapeammalle sivukoneelle valittiin kaveriksi etukone. ”Tavoittelin konehankinnalla tasapainoisempaa yhdistelmää, jossa traktori kuormittuu tasaisemmin. Samalla halusin kasvattaa kokonaistyöleveyttä, mikä toteutui, kun hyötyleveys etukoneen kanssa on 6,5 metriä. Kun kasvustossa ei tarvitse ajaa, myös työnjälki on parempi”, Timo summaa.

Kustannustehokkaasti lisätehoa heinänniittoon

Timo on ollut yhdistelmään tyytyväinen ja myös konehankinnalle asetetut tavoitteet on saavutettu. Timo suositteleekin konetta tiloille, jotka etsivät kustannustehokasta ratkaisua heinänniittoon. Puoliperhosen hankintakustannukset ovat kohtuulliset ja yhdistelmä riittää niin omiin kuin urakointitarpeisiinkin.

”Työsaavutus tunnissa on nyt suurempi, mutta polttoaineen kulutus on aiempaa pienempi. Myös työn mielekkyys on parantunut”
Timo Svan

Koneen tasaista niittojälkeä on ehditty jo kiitellä. Varsinkin etukoneen maanpinnanseuranta on huippuluokkaa ja esteiden ylitykset pelaavat. Myös päivittäinen huolto on osoittautunut todella helpoksi. ”Ajamme isoja pinta-aloja, joten rasvaamme koneet päivittäin. Se käy todella helposti rasvattavien kohteiden sijoittelun takia”, Timo kertoo.

Lisävarusteeksi niittokoneeseen hankittiin karhotinlautaset, jotka siirtävät niitetyn heinän nätille karholle.

”Karhotinlautasten on huomattu helpottavan karhotustyötä ja pitävän heinän puhtaampana, kun sen yli ei tarvitse ajaa.”
Timo Svan

PÖTTINGERin koneissa vetoaa luotettavuus

PÖTTINGERissä viehätti merkin viimeistelty rakenne ja järeät komponentit. ”Koneen luotettavuus on urakoinnissa aivan kriittistä, koska asiakkaita on pystyttävä palvelemaan sovitusti. Vaikka yhdistelmä ei ollut halvin, uskon, että tunnettu ja laadukas merkki säilyttää myös vaihtoarvonsa paremmin. Myös NHK-Keskuksen tarjoamat rahoitusehdot olivat kohdillaan.”

 

 

 

Keskustele kanssamme tai pyydä tarjous:

Tuotteemme pelloille