Varavoimageneraattori turvaa broileritilan toiminnot

JCB 140 QS -generaattori hankittiin Kuivisen broileritilalle vuonna 2016, yhtenä merkin ensimmäisistä Suomeen tuoduista generaattoreista. Koneen tehtävänä on turvata tilakeskuksen sähköt, hallien ilmastointi, ruokinta ja lämmöt silloin, kun tilan sähkönjakelu syystä tai toisesta keskeytyy.

Varavoimageneraattori toimii dieselillä. Se käynnistyy automaattisesti, kun sähkökatko jatkuu 10 sekuntia. Kone sammuu, kun sähköt ovat olleet palanneena kolme minuuttia. Näin vältetään edestakainen jojoilu verkkovirran ja varavoiman välillä.

Hallien hälytyslaitteet ilmoittavat Karin puhelimeen, jos sähköt katkeavat. Pienempiä katkoja tulee silloin tällöin. ”On tärkeää muistaa välillä myös testata ja koekäyttää laitetta”, Kari kertoo. Isommiltakaan yllätyksiltä ei ole vältytty. ”Laajensimme yhtä broilerihallia, jolloin myös hallin virrankulutus kasvoi. Vanha muuntaja oli kuitenkin mitoitettu laajennetulle hallille liian pieneksi, joten se ei kestänyt, ja virrat menivät viideksi tunniksi”, Kari kertoo.

”Generaattori on laite, joka ei tuota mitään valtaosana ajasta, mutta sitten kun se lähtee päälle, se haukkuu hintansa takaisin jo puolessa tunnissa.”
Kari Kuivinen

Generaattori on osoittautunut toimintavarmaksi koneeksi. ”Tämä on hyvä ja toimiva kone. Ilman tällaista ei uskaltaisi, eikä nykysäännösten mukaan enää voisikaan, pitää eläintilaa”, Kari kertoo. ”Generaattorissa on sama tekniikka ja dieselmoottori kuin JCB:n kurottajissa. NHK:n huolto parinkymmenen kilometrin päässä Seinäjoella tuntee koneen ja on toiminut hyvin.”

 


Kiinnostuitko JCB-generaattorista tai etsitkö muuta varavoimaratkaisua? Ota yhteyttä, niin asiantuntevat myyjämme auttavat löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon.

Tuotteemme maatilan energian ja varavoiman tuotantoon