PÖTTINGER TERRADISC -lautasmuokkain säästää aikaa pellolla

Jukka Lintusen lihanautatilalla Tohmajärvellä päätettiin luopua kynnöstä vuosituhannen alkupuolella, jolloin kokeilussa oli muun muassa kynnön korvaaminen lapiorullaäkeellä ja lautasmuokkaimella.

Useita muokkauskoneita tuli kokeiltua, mutta vuonna 2009 hankitusta ensimmäisestä PÖTTINGER TERRADISC -lautasmuokkaimesta kertyi niin hyviä kokemuksia, että muokkauskalustoa uusittaessa valinta kääntyi puhtaasti PÖTTINGERin koneisiin.

Tasainen kylvöpohja yhdellä ajolla

”Tavoitteena on ollut jo vuosia saada aikaiseksi riittävän tasainen kylvöpohja ja murustuminen mielellään kerta-ajolla. TERRADISCin lautasten halkaisija ja hammastus on juuri sopiva, sillä lautaset eivät jätä liian karkeaa jälkeä, ja toisaalta jyrä hienontaa maan lopullisesti ja hautaa pienet kivet.”
Jukka Lintunen

TERRADISC on Jukan mielestä myös osoittautunut kestäväksi kivisillä mailla, ja koneeseen valittu hydraulisesti säädettävä umpinainen teräskiekkojyrä tekee lautasmuokkaimesta vakaasti vedettävän.

Ajonopeudet omaa luokkaansa

Lintusen tilalla viljellään rehuviljaa lihasonnien appeeseen noin 300 hehtaarilla. Osa keväällä kylvöön tulevista lohkoista muokataan syksyllä. Keväällä riittää yksi lautasmuokkauskerta, sillä nykyisen PÖTTINGER-suorakylvökoneen muokkausominaisuudet viimeistelevät kylvöpohjan. Kyntöön verrattuna tämän perusmuokkaustavan ajonopeudet ovat omaa luokkaansa; maalajista ja lohkon kunnosta riippuen 15–20 kilometriä tunnissa. Pinta-alaa kasvattaneella tilalla tällä on melkoinen työtä säästävä vaikutus.

Myös nurmikoneketju PÖTTINGER-koneista

Tilan 800 lihasonnin loppukasvatusvaiheen päiväkasvut ovat olleet yli 600 grammaa päivässä ilman lisävalkuaista. Appeen rungon muodostaa nurmisäilörehu, jota tilalla korjataan kahden korjuun strategialla vuosittain lähes 200 hehtaarilta. Nurmet perustetaan kokoviljasäilörehun alle. Myös nurmikoneketju koostuu PÖTTINGERin koneista, muun muassa perhosniittokoneesta ja noukinvaunuista.

”PÖTTINGERin koneet ovat hyvin tehtyjä ja ne kestävät työntekoa vaativissakin olosuhteissa. Jokaisesta konehankinnasta on tullut tunne, että tämä kone on suunniteltu valmiiksi.”
Jukka Lintunen

 

Löydä sopiva ratkaisu asiantuntijamme avulla

Pyydä lisätietoja, yhteydenottoa, tarjousta tai vaikkapa työkone-esittelyä!

 

Tuotteemme pelloille