Suorakylvölannoittimella saavutettiin parempi maan muokkautuvuus ja peltojen poudankesto

Suorakylvöön siirtyminen otti lopullisen harppauksensa Jukka Lintusen lihanautatilalla Tohmajärvellä keväällä 2018, kun tilalle hankittiin PÖTTINGER TERRASEM Fertilizer C4 -suorakylvölannoitin.

Korkeat satotasot kertovat onnistuneista kylvöistä

Lintusen tilalla viljellään rehuviljaa lihasonnien appeeseen noin 300 hehtaarilla. Uudismaille kylvetään alkuun kauraa, mutta mahdollisimman suuri osa viljakierrossa olevista lohkoista pyritään pitämään kaksitahoisella ohralla ja päätyypin kevätvehnällä. Tilan satotasot ovat Pohjois-Karjalan eteläosien keskivertoon nähden korkeita, yli 5000 kiloa hehtaarilta. Tämä kuvaa hyvin sitä, että kylvöt onnistuvat ja kasvustot ovat tiheitä.

”Suorakylvöön siirtymisen jälkeen maan muokkautuvuus ja peltojen poudankesto ovat selvästi parantuneet. Karkeammilla kivennäismailla ylempään muokkauskerrokseen on muodostunut muheva humuskerros ja linnut viihtyvät muokatulla pellolla, mikä kielii mukavasta lieropankista.”
Jukka Lintunen

Kylvölannoittimella nopeampi orastuminen ja tiheämmät kasvustot

Keväällä 2018 koeajoon tullut PÖTTINGER TERRASEM Fertilizer C4 -kylvölannoitin vakuutti Jukan nopeasti. Tilalla on ollut aikaisemmin vanhempi kolmimetrinen suorakylvökone. Kasvukausi alkoi kuivana, mutta Jukan kokemusten mukaan TERRASEMillä kylvettyjen viljojen orastuminen oli nopeampaa ja kasvustot tiheämpiä kuin vanhemmalla takapyöräkoneella kylvettyjen. Vertailukylvösten kylvösyvyys ja siemenmäärä sekä lannoitus olivat tismalleen samoja. Ero saattaa piillä erilaisessa tiivistymisessä ja sijoituslannoituksessa.

Myös nurmikoneketju PÖTTINGER-koneista

Tilan 800 lihasonnin loppukasvatusvaiheen päiväkasvut ovat olleet yli 600 grammaa päivässä ilman lisävalkuaista. Appeen rungon muodostaa nurmisäilörehu, jota tilalla korjataan kahden korjuun strategialla vuosittain lähes 200 hehtaarilta. Nurmet perustetaan kokoviljasäilörehun alle. Myös nurmikoneketju koostuu PÖTTINGERin koneista, muun muassa perhosniittokoneesta ja noukinvaunuista.

”PÖTTINGERin koneet ovat hyvin tehtyjä ja ne kestävät työntekoa vaativissakin olosuhteissa. Jokaisesta konehankinnasta on tullut tunne, että tämä kone on suunniteltu valmiiksi.”
Jukka Lintunen

 

Löydä sopiva ratkaisu asiantuntijamme avulla

Pyydä lisätietoja, yhteydenottoa, tarjousta tai vaikkapa työkone-esittelyä!

 

Tuotteemme pelloille