Kokemukset seosrehuvaunusta ovat olleet positiivisia

Erik Franzénin tilalla Askolassa otettiin käyttöön Strautmann Verti-Mix 1801 Double -seosrehuvaunu keväällä 2019. Verti-Mix on tilan ensimmäinen pystyruuviseosrehuvaunu, ja ennen sitä käytössä oli jopa kolme vaakaruuvivaunua.

”Tämä on erittäin tehokas apesekoitin.”

Franzénin noin 60 lypsylehmälle annetaan siilorehua ja nuorkarjalle ja vasikoille enimmäkseen paalirehua. Seosrehuun lisätään myös kauraa, rypsiä, kivennäisaineita sekä ohramallasrehua. Kaikki rehut on annettu seosrehuna jo 30 vuoden ajan, ja tämä on osoittautunut hyväksi ja kestäväksi menetelmäksi.

Erik sekoittaa sekä siilo- että paalirehua. Siilorehussa aikaa kuluu noin 30 minuuttia ja paalirehussa 40 minuuttia. Tässä ajassa saadaan 6000 kiloa aperehua sekoitettua. Erikin mukaan täytyy olla tarkkana, ettei seosrehusta tule liian hienoa. Hän laittaa vaunun sekoittamaan vasta kun puolet vaunusta on täytetty: tällä tavalla seosrehu on valmis, kun viimeiset jauhot on lisätty.

Lyhyempi sekoitusaika säästää polttoainetta

Verti-Mix 1801 Double -vaunua pyörittävän Valtra N121:n 120 hevosvoimaa riittävät mainiosti. Seosrehuvaunussa on kaksi nopeusaluetta, mutta hidasta aluetta ei ole vielä kertaakaan tarvittu. Erik on laskenut, että sekoitusaika on lyhentynyt jopa 30 prosenttia. Näin säästyy myös 30 prosenttia polttoainetta, mikä vuositasolla tarkoittaa noin 2000 litraa polttoöljyä Erikin käyttömäärän mukaan.

Vaikka vaunussa on 360 millimetrin korokelaidat, onnistuu sen täyttö hienosti etukuormaintraktorilla. Vaunussa on kaksi pystyruuvia ja kaksi purkuluukkua. 18 kuution tilavuus riittää Erikille mainiosti eikä tilavuus missään nimessä tunnu liian pieneltä 6 000 rehukilolle. Seosrehuvaunu on yksiakselinen, ja sen alla on 435/50 R 19,5 -renkaat. Käytössä on paaliterät, jotka toimivat rehuille hyvin.

 


Kiinnostuitko Strautmann-seosrehuvaunusta tai etsitkö muuta ratkaisua ruokintaan? Ota yhteyttä, niin asiantuntevat myyjämme auttavat löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon.

Tuotteemme ruokintaan