Monella maitotilalla keskeisin tulevaisuuden suunnitteluun liittyvä kysymys on siirrytäänkö robottilypsyyn?

Aiheeseen liittyviä arkituskia ovat myös

  • hyötyvätkö lehmät automatisoinnista?
  • Miten robottilypsyyn siirtyminen tapahtuu?
  • Olisiko automaattilypsy mahdollista meidän tilallemme?
  • Oppivatko lehmät käymään lypsyrobotilla ja miten kauan siinä kestää?

 

Ne tilat, jotka ovat jo tottuneita automaattilypsyn käyttäjiä, pohtivat kenties jo tilan kasvattamista.

Kuinka laajentaa maitotilaa ja tuottaa korkealaatuista maitoa?

 

Lelyn tekemässä tutkimuksessa todennettiin useita eri osa-aluetta, joihin keskittyneet maitotilat ovat onnistuneet parantamaan tulosta ja kasvattamaan eläinten hyvinvointia.

Seuraavat kolme periaatetta toimivat jokaisessa navetassa, ja niin yhden kuin useammankin robotin yksikössä

  1. Lehmille annetaan aikaa tuottaa maitoa omassa rytmissä
  2. Työtehtävät sijoitetaan lehmän ympärille ja työt tehdään lehmän maidontuotantokauden mukaan
  3. Pihaton reititys, erottelu ja hoitotoimet suunnitellaan tukemaan lehmän yksilöllistä hoitoa.

 

Automatisoidun pihaton ominaisuuksien hyödyntäminen

 

Kun maitotila siirtyy robottilypsyyn tai kasvattaa lypsyrobottien määrää, pihaton hyvä pohjaratkaisu, järjestys ja harkitut uudet rutiinit vaikuttavat olennaisesti tehokkuuden kasvamiseen.

 

Lehmien rutiineiden mukaan järjestetyssä pihatossa tunnelma on rauhallinen, eläimet saavat liikkua vapaasti ja ympäristö on stressitön sekä lehmille että tilan työntekijöille.

 

Katso videolta miten Lely jäsentää  maitotilan tuotannon kasvattamiseen liittyviä tekijöitä. 

 

NHK:n lypsyrobottiasiantuntijat ovat aina palveluksessasi, kun haluat keskustella maidontuotannon tulevaisuudesta. Pihaton toiminnallisuutta miettiessäsi kannattaa hyödyntää myös NHK:n syvä kokemus automatisoitujen pihattojen suunnittelusta ja rakentamisesta. Robora  on kustannustehokas, tuottava ja kokemukseen perustuva pihattokonsepti uuden navetan rakentajalle. Tästä voit lukea lisää navetan suunnittelusta ja suunnittelusopimuksesta. 

Ota yhteyttä, jutellaan rauhassa tilastasi ja tuotannostasi.