Kone- ja maatalousurakoitsija Antti Kukkula perusti maatalous- ja koneurakointiyrityksensä kotimaisemiinsa Sastamalaan vuonna 2020. Nuorelle yrittäjälle myös vähän käytetyt, hyväkuntoiset koneet ovat osoittautuneet onnistuneeksi valinnaksi, joilla toiminta tehostuu ja urakointi sujuu kuin rasvattu.

Tehokkuutta niittoon PÖTTINGER-puoliperhosella

AK Kukkula Oy:n urakointiin kuuluu niin rehuntekoa, kaivinkonetöitä kuin lumenauraustakin. Rehuntekoketjun muodostavat niittokone, karhotin, paalain sekä lavetti ja paalikärry paalien siirtämiseen. Asiakaskuntaan kuuluvat pirkanmaalaiset maatilat aina lihakarjasta maitotiloihin. Pelkkää paalausta urakointiyritys tekee kaudessaan noin 1000 hehtaaria ja karhotuksia ja niittoa noin 500–600 hehtaaria kumpaakin.

Nostolaitekiinnitteisen, oikeanpuoleisen PÖTTINGER NOVACAT 402 -takaniittokoneen Antti hankki vuonna 2021. Tällöin vanha kone annettiin vaihdossa uuteen. Kaudelle 2022 Antti lisäsi etuyksiköksi PÖTTINGER NOVACAT ALPHA MOTION 351 -niittokoneen.

Tehokkuutta tuo lisää erityisesti koneiden muodostaman puoliperhosyhdistelmän 7,5 metrin työleveys. ”Polttoaineen kulutus on vain hieman korkeampi kuin aiemmin pelkällä takayksiköllä, mutta hehtaareja saa nyt tehtyä samassa ajassa tuplaten”, Antti kertoo.

”Niittoyhdistelmä on huoleton ajaa. Etukone väistää kivet, mitä kuski ei huomaa ohjaamoon, ja takakone seuraa pinnanmuotoja. Työn jäljessä ei ole ollut moittimista”, Antti kertoo.

 

Kustannusten nousu sai miettimään uuden ja käytetyn koneen välillä

Kustannusten nousu on saanut yrittäjän miettimään tarkemmin uusien ja käytettyjen koneiden välillä. Takakoneen Antti hankki uutena, etukoneen käytettynä. ”Tässä vaiheessa ei pysty ostamaan kaikkea uutena, ja sattui löytymään sopiva käytetty kone sopivaan hintaan”, Antti toteaa.

”Käytetyn koneen ostossa kiinnitän huomiota erityisesti käytön jälkiin ja käyttömäärään suhteutettuna hintaan, ja hieman myös koneen ikään. Käytetyn kanssa täytyy myös varata enemmän huoltovaraa”, Antti sanoo.

 

Mietitkö käytetyn maatalouskoneen hankkimista?

Vaihtokoneet ovat kustannustehokas ja ketterä tapa päivittää maatalouskoneesi. NHK-Keskus vastaa vaihtokoneistaan: ne myydään toimintakunnossa, ja koneiden huollosta vastaa yrityksen omien huoltomiesten joukko tukenaan sopimushuoltajien verkosto.

Katso koko valikoima ja löydä oma laatuvaihdokkisi!

 

KATSO KAIKKI VAIHTOKONEEMME

 

 

Löydä sopiva ratkaisu avullamme

Etsitkö uutta konetta rehunkorjuuketjuusi? Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme etsivät tarpeisiisi sopivan ratkaisun.