Mueller-tuotteet tehokkaaseen maidon jäähdytykseen lypsykarjatiloille

Maidon nopea ja tehokas jäähdytys on maidontuottajille ensiarvoisen tärkeää. Lelyn ja Muellerin yhteistyön johdosta voimme tarjota Muellerin korkealaatuisia ja pitkäikäisiä ratkaisuja maidon käsittelyyn, jäähdytykseen ja varastointiin. Valikoimasta löytyvät niin perinteiset vaakamallin tilasäiliöt kuin siilotankit eri kokoluokkiin.

mueller-tuotteet

O- ja P-säiliömallit

O- ja P-säiliömallit ovat rakenteeltaan ja toiminnaltaan samanlaisia, ja ne molemmat asennetaan vaakasuuntaan. Mallit poikkeavat muodoltaan: O-malli on soikean muotoinen ja P-malli pyöreä. Tekniset eroavaisuudet ovat vähäiset.

Vaakamallisessa tilasäiliössä yhdistyvät erinomaiset jäähdytysominaisuudet ja alhaiset käyttökustannukset. Pesulaitteisto ja ohjauspaneeli on asennettu tilasäiliön etupuolelle ja ne on valmistettu kokonaan ruostumattomasta teräksestä.

O-mallin säiliö on saatavilla useissa eri kokoluokissa, joiden tilavuus vaihtelee 1 700 litrasta yli 36 000 litraan. P-mallin säiliöiden tilavuus on 5 000–24 000 litraa.

Siilotankki

Siilotankit on suunniteltu erityisesti suurien maitomäärien jäähdytykseen ja varastoimiseen. Muellerin maitosiilot tarjoavat nopean jäähdytyksen, matalan energiankulututksen ja tehokkaan pesujärjestelmän. Siilotankki on lieriön muotoinen, asennetaan pystyasentoon ja on valmistettu kestämään ulko-olosuhteita.

Siilotankin kapasiteetti on 12 000–48 000 litraa. Kapasiteetiltaan suurempia siilotankkeja on saatavilla erikoistilauksesta.

Lämmön talteenotto

Energiatehokkuutta voidaan parantaa lämmöntalteenottojärjestelmällä. Maidon jäähdytysprosessin aikana syntyvä lämpö johdetaan tavallisesti ulkoilmaan, mutta se voidaan myös hyödyntää esimerkiksi maitosäiliön tai lypsyrobotin puhdistuksessa käytetyn veden lämmittämisessä. Fre-Heater® -lämmitintä käytettäessä energiaa ei mene hukkaan ja lämmityskustannukset pienenevät.

  • Kun 1 000 litraa maitoa jäähdytetään 37 °C:n lämpötilasta 4 °C:n lämpötilaan, tulokseksi saadaan noin 300 litraa lämmintä vettä.
  • Kun 1 000 litraa maitoa jäähdytetään 22 °C:n lämpötilasta 4 °C:n lämpötilaan (esijäähdytys), tulokseksi saadaan noin 150 litraa lämmintä vettä.

Pipe Cooler -esijäähdytin

Esijäähdytin jäähdyttää maidon ennen tilasäiliöön siirtämistä. Tähän tarkoitukseen käytetään kylmää vettä, joka virtaa vastakkaiseen suuntaan kuin maito. Maidon nopea jäähdyttäminen vähentää bakteerien kasvua, mikä parantaa maidon laatua. Lisäksi jäähdytykseen kuluu vähemmän sähköä, mikä pienentää energialaskua.

Esijäähdyttimestä tuleva vesi voidaan käyttää lehmien juomavedeksi.

Löydä sopiva ratkaisu asiantuntijamme avulla

Ota yhteyttä myyjäämme, niin autamme sinua löytämään parhaan ratkaisun tilallesi.