Vasikan juoma maitomäärä/vrk, jopa

12 litraa

Maitotuotoksen kasvu (keskiarvo)

+ 772 kg

Lely Calm -juottoautomaatti vasikan optimaaliseen ruokintaan

Lely Calm -juottoautomaatti tukee vasikoiden optimaalista kasvua ja kehitystä lypsylehmiksi. Myönteinen vaikutus vasikoiden elinvoimaisuuteen, hedelmällisyyteen ja maitotuotokseen kestää koko lypsylehmien eliniän. Automaattinen ruokintajärjestelmä tuottaa oikeanlämpöistä, vasta valmistettua maitoa ja tarjoaa tietoa vasikoiden maidonjuonnista yksilötasolla.

Lely Calm -vasikoidenjuottoautomaatti

Lely Calm -juottoautomaatin hyödyt

Vasikat kehittyvät sukukypsiksi aiempaa nopeammin

Vasikat hyötyvät vapaasta pääsystä automaatille juomaan ikäänsä ja tarpeisiinsa soveltuvia maitoannoksia. Kun tuoretta ja oikean lämpöistä maitoa on rajoittamatta saatavilla, vasikat kasvavat nopeasti elämänsä alkuvaiheessa. Mitä nopeammin vasikka saavuttaa ihannepainon sitä nopeammin se on valmis siemennykseen ja maidontuotantoon.

Tiheä ruokinta tukee kasvua terveeksi ja tuottavaksi lypsylehmäksi

Calm-juottoautomaatilla ruokitut vasikat saavat juuri sen, mitä tarvitsevat kasvaakseen ja kehittyäkseen tuottaviksi lehmiksi. Tutkimusten mukaan intensiivisesti ruokittavien vasikoiden maitotuotos on lypsylehmänä merkittävästi suurempi kuin perinteisesti ruokittujen vasikoiden. Lely Calm mahdollistaa vasikoiden tiheän juottamisen niiden luontaisen maidonjuontimallin mukaisesti.

Helppokäyttöinen järjestelmä säästää työtä

Lely Calmilla voidaan ruokkia 25–30 vasikkaa tuoreella maidolla tai maitojauheella. Vasikoiden automaattinen ruokintajärjestelmä poistaa samanlaisina toistuvat tehtävät ja vähentää raskaan työn määrää. Lypsykarjatilallisen ei myöskään tarvitse enää pestä sankoja ja tutteja käsin, koska vasikoidenruokintajärjestelmä puhdistaa automaattisesti itse itsensä.

Älykäs hallintaohjelma antaa selvän kuvan vasikoiden juomisesta

Juoma-asemassa on lukija, joka lukee vasikan tunnistimen. Lukijan ja tunnistimen ansiosta Lely Calm tietää tarkkaan vasikan tarpeet ja juottaa sille mukautetun annoksen tuoretta maitoa. Kaikki tiedot, kuten juodut maitolitrat ja juomistiheys, tallennetaan älykkääseen hallintaohjelmaan, jossa tietoja voi sen jälkeen käyttää. Jos maidon juomisessa ilmenee tietojen perusteella jotakin poikkeuksellista, voidaan vasikan tilanne tarkistaa.

Vaihtoehdot vasikoiden tarpeiden täyttämiseen

Lely Calm -juottoautomaatista on saatavilla kaksi erilaista mallia. Ne poikkeavat toisistaan samaan aikaan juotettavien vasikoiden määrän osalta. Molemmista malleista on saatavilla useita eri kokoonpanoja ja niihin voidaan asentaa lisävarusteita. Calm Compact -mallissa tuoretta maitoa voidaan juottaa jopa 50 vasikalle kahdella ruokinta-asemalla. Calm Vario -mallissa voidaan ruokkia samanaikaisesti jopa 120 vasikkaa neljällä ruokinta-asemalla.

Tekniset tiedot

Leveys63,5 cm
Syvyys61 cm
Korkeus126 cm
Max. vasikoiden määrä100
Max. juottokarsinoiden määrä2 (4)
Lämmityskapasiteetti5,0 kW
Annoskoko250 tai 500 ml
Max. muistipaikkaa150
Sekoittimen tyhjennysventtiilikyllä
LisävarusteetSynchrofeed -ruokinnan synkronointi
Kärpässuojaovi
Lisäannostelija ja toinen pesuaine
Maxiflex-juottokarsina
Elektroniset vaa’at
Väkirehuautomaatti
Wifi-yhteys

Haluatko lisätietoja tai pyytää tarjouksen? Jätä viesti, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lataa esite

Haluatko lisää tietoa Lely Calmista?

Lataa esite