Monipuolinen mattokarhotin puhtaampaan rehuntekoon urakoitsijoille ja suurille maatiloille

MERGENTO-mattokarhotin pitää rehun puhtaana, koska se nostaa rehun maasta ylös noukkimella ja siirtää sen maton kautta karholle. Mattokarhotinta voidaan käyttää monipuolisesti peltolohkon muodosta, kasvuston määrästä ja korjuuketjun seuraavasta koneesta riippuen. Se sopii kaikille nurmikasvityypeille.

MERGENTOlla voidaan karhottaa yhteen karhoon koneen keskelle tai sivulle tai tehdä kahta karhoa samanaikaisesti koneen keskelle ja sivulle. Koneen työleveys on säädettävissä hydraulisesti 8–9,2 metrin välillä. Suurinta työleveyttä voidaan hyödyntää silloin, kun koneella karhotetaan keskelle.

 

LATAA ESITEKysy lisää suoraan asiantuntijaltamme

Pöttinger-mattokarhotin pellolla

Hyödyt ja ominaisuudet

Puhtaampi rehu, pienemmät varisemistappiot

MERGENTO kerää nurmirehun maasta noukkimen avulla. Mattokuljetin siirtää rehun karholle ilman, että se koskee enää maahan. Multa ja kivet pysyvät maassa, koska noukkimen piikit eivät osu niihin. Myös varisemistappiot pienenevät, kun nurmirehua ei vedetä maan pintaa pitkin.

Parempi karhotustulos 3D-maanpinnanseurannalla

MERGENTOn suunnittelu perustuu PÖTTINGERin 3D-maanpinnanseurantaan. Noukkimen liikevara pystysuunnassa on + 475 / -195 millimetriä ja sivuttaiskallistus + 30 / -13 astetta. Noukkimen alla on tukirullat, joiden avulla se seuraa maanpintaa. Noukkimen kevennys on hydraulinen, ja sitä voidaan säätää tilanteen mukaan. Myös siirtoyksiköiden keskiripustus antaa niille täyden liikkumavapauden ja tasaisen painonkevennyksen koko työleveydeltä.

Ihanteellinen rehunvirtaus maasta karholle

Mattokarhottimen sydän on sen siirtoyksikkö, joka koostuu noukkimesta, rehuntiivistystelasta ja mattokuljettimesta. Nämä kolme komponenttia toimivat sulavasti yhdessä ja varmistavat rehun tasaisen virtauksen maasta karholle riippumatta siitä, työskennelläänkö tasaisilla lohkoilla vai jyrkissä rinteissä. Siirtoyksikkö toimii luotettavasti myös alamäkeen ajettaessa ja lyhyeksi silputulla rehulla.

Kovia työtuloksia ja ajansäästöä

Noukin ja mattokuljetin on suunniteltu hoitamaan suuria kasvimassoja. Kun ajonopeus on 12-16 km/h, on tunnissa mahdollista karhottaa noin 6-10 ha. Jos pelto on riittävän tasaista, karhotus sujuu ongelmitta jopa 20 km/h ajonopeuksilla.

Siirtomatoissa on automaattitoiminto: kun noukkimet nostetaan ylös, mattojen pyöritys lakkaa, ja kun noukin lasketaan alas, matot alkavat taas pyöriä. Tällä vältetään mattojen joutokäyntiä päisteajossa. Lisäksi karhojen muodostaminen aloitetaan ja lopetetaan siististi. Menetelmä säästää myös runsaasti aikaa, koska kuljettajan ei tarvitse tyhjentää siirtomattoja karhojen lopussa.

Muunneltavat karhon sijoittelutavat

Karhon sijoittelua voidaan säätää joustavasti lohkon muodon perusteella tai kasvuston määrän ja korjuuketjun seuraavien koneiden mukaan. Molempien mattojen pyörimissuuntaa ja asentoa voi säätää erikseen suoraan traktorin ohjaamosta. Tämän ansiosta voidaan valita erilaisia karhonmuodostustapoja.

Olemme kumppanisi koko maatalouskoneesi elinkaaren ajan kattavalla huolto- ja varaosapalvelullamme

Teemme työkoneiden määräaikaishuoltoja ja suurempia korjauksia ympäri Suomen toimipaikkojemme korjaamoissa, asiakkaidemme tiloilla sekä huoltoyrittäjäverkostomme toimipaikoissa ympäri Suomen. Sesonkiaikoina huoltomme päivystää kellon ympäri.

Lisäksi saat hankittua työkoneesi varaosat meiltä nopeasti, jotta työsi pääsee jatkumaan katkoitta tai mahdollisimman pian.

 

Katso myös vaihtokoneet

Tarjoamme myös suuren valikoiman erilaisia vaihtokoneita. Vaihtokoneet ovat kustannustehokas ja ketterä tapa päivittää maatalouskoneesi.

Lataa esite

Haluatko lisää tietoa PÖTTINGER MERGENTO -mattokarhottimista?

Lataa esite

Löydä sopiva ratkaisu asiantuntijamme avulla

Pyydä lisätietoja, yhteydenottoa, tarjousta tai vaikkapa työkone-esittelyä!