Landialla suhtaudutaan intohimoisesti kaikkeen, mikä liittyy lietteen käsittelyyn. Eikä ihme: tanskalaisella perheyrityksellä on miltei 100 vuoden historia pumppujen ja sekoittimien parissa. Haastattelimme Landian myyntijohtaja Lars Erik Nørgaardia, joka tiiminsä kanssa vastaa maatalouden pumppujen myynnistä kaikkialle maailmaan.

Laadustaan Landia tunnetaan

Landia valmistaa pumppuja ja sekoittimia sekä maatalouteen että teollisuuteen. Maatalouden laitteiden päämarkkinaalue on Pohjoismaat, koska täällä ollaan pitkällä lannan hyödyntämisessä lannoitteena.

Kaksi tärkeintä tuotetta ovat pitkäakselilietepumppu ja uppolietepumppu. Lisäksi Landia valmistaa potkurisekoittimia sekä kierrätyspumppuja, joita käytetään lietteen kierrätykseen ja homogenisointiin Slalom-lannanpoistojärjestelmissä.

Landian pumput ja sekoittimet ovat erityisen tunnettuja laadustaan ja pitkäikäisyydestään sekä tuottamansa lietteen tasalaatuisuudesta.

”Elinkaari on aika tyypillisesti ollut noin 20–30 vuotta, ja käytössä on edelleen todella vanhojakin pumppuja. Pumput pysyvät kunnossa, kun ne huolletaan säännöllisesti, vaihdetaan öljyt ja tarkistetaan että potkureissa on rasvaa”, Lars Erik kertoo.

 

Hiekkaliete on kestävyystesti pumpuille

Landia keskittyy pumppuihin, joilla pumpataan kaikkea muuta kuin vettä. ”Emme tarjoa standardiratkaisuja tai kilpaile sarjatuotannon kanssa, vaan jokainen pumppuprojekti suunnitellaan asiakaskohtaisesti. Pumppumme on suunniteltu vaativimmille materiaaleille, kunhan ne ovat nestemäisiä. Esimerkiksi Suomessa yleistymässä olevien hiekkaparsien lietteenkäsittelystä meillä on Tanskassa jo useiden vuosien kokemus”, Lars Erik kertoo.

Hiekkalietteen kanssa tekemisissä olevat pumppujen osat ovat kovemmalla kulutuksella, joten ne valmistetaan kulutuskestävistä erikoisteräksistä. ”Lisäksi erityisesti hiekkaparsinavetoissa on tärkeää, että järjestelmä on automaattinen. Kuluttavinta pumpulle on, jos se unohtuu päälle. Tästä syystä pumpuissamme on automaattinen sammutus”, Lars Erik kertoo.

Hiekka toimii vähän eri tavoin kuin muut kuivikemateriaalit, joten on tärkeää, että asiakkaat ovat tietoisia myös siihen liittyvistä haasteista.

”Hiekkaparsinavettaa rakentamassa ollut
suomalainen asiakas jopa lähetti meille hiekkaa
Tanskaan testattavaksi. Suhtaudumme työhömme
aika intohimoisesti”, Lars Erik sanoo.

 

Pitkän linjan yhteistyössä tuloksia ei yritetä tehdä pikaratkaisuilla

Suomessa Landian maatalouteen tarjoamia tuotteita edustaa NHK-Keskus, jonka asiantuntijat suunnittelevat maatilojen pumppausratkaisut. Koulutetut huoltoasentajat vastaavat laitteiden huollosta ja tarvittaessa myös asennuksista ympäri Suomen. Landian edustajat osallistuvat asiakastapaamisiin, jos suunnitellaan jotain uudenlaista tai ratkaistaan erikoisempaa ongelmaa. Yritykset ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2003 alkaen.

”Hyvästä yhteistyösuhteesta hyötyvät kaikki, niin jälleenmyyjä, valmistaja kuin asiakaskin. Kun kohtelemme jälleenmyyjiämme hyvin ja tarjoamme heille apuamme, he voivat puolestaan auttaa asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla.”

Lars Erik Nørgaard

 

Löydä sopiva ratkaisu avullamme

Kiinnostuitko Landia-lannanpoistojärjestelmistä? Ota yhteyttä, niin autamme sinua löytämään parhaan ratkaisun tilallesi.