Slalom-lannanpoisto on kustannustehokas ja toimintavarma tapa järjestää lehmille puhtaampi lähiympäristö

Suomessa on tehty mittauksia, joissa on todettu Slalom-lannanpoistojärjestelmillä varustetuissa pihatoissa olevan alhaisimmat lantakaasupitoisuudet. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että Slalom-lannanpoistojärjestelmässä lanta ei ehdi olla navetan sisällä niin kauaa, että se ehtisi muodostamaan haitallisia kaasuja.

 

KYSY LISÄTIETOAKATSO KAIKKI LANNANPOISTOTUOTTEET

slalom-lannanpoisto

Slalom-lannanpoiston edut

Slalom-lannanpoisto edistää navetan hygieniaa. Järjestelmän päällä olevat ritiläpalkit varmistavat erittäin hyvän lannan läpäisykyvyn. Slalom siirtää lannan varmatoimisesti navetasta lietesäiliöön. Toimivuuden takaa oikein rakennettu kuilusto. Nopeamman ja helpomman asennuksensa ja vähäisemmän maansiirron tarpeen ansiosta se on myös kustannustehokas järjestelmä.

Slalom-lannanpoiston toiminta

Slalom-lannanpoistoa käytetään ritiläpalkiston yhteydessä. Slalom-kuilusto rakennetaan yhteen pihaton ulkopuolella olevan pumppaamokaivon kanssa. Pumppaamon väliseinässä on kiinni kanavasekoitin, jonka avulla lanta saadaan liikkumaan kuilustossa. Tämä varmistaa myös kuivalietteen poistumisen, jolloin pihattoon ei pääse syntymään hajuhaittoja tai myrkyllisiä kaasuja.

Löydä sopiva ratkaisu avullamme

Ota yhteyttä asiantuntijaamme, niin etsimme parhaan ratkaisun tilallesi!