Joustavaa laiduntamisen hallintaa

Lely Grazeway -laidunnusportti tarjoaa tilalle mahdollisuuden yhdistää automaattinen lypsy ja optimaalinen laiduntaminen. Laidunnusportilla karjan laiduntamista voidaan hallita tehokkaasti. Se on nopeasti asennettava, yksinkertainen ja tehokas ratkaisu, jota voidaan käyttää myös lehmien erottelemisessa pihaton sisällä.

Lely Grazeway laidunnusportti

Lely Grazewayn hyödyt

Tarjoaa tilalle mahdollisuuden yhdistää robottilypsy ja laiduntaminen

Lely Grazeway -laidunnusportti tarjoaa tilalle mahdollisuuden yhdistää robottilypsy ja optimaalinen laiduntaminen. Lehmälle se tarjoaa vapauden valita ulkona laiduntamisen ja pihatossa olon välillä. Grazeway on käyttäjäystävällinen järjestelmä, joka on stressitön myös lehmille.

T4C mahdollistaa laidunnuksen ja ruokailun hallinnan yksilötasolla

Koska laidunnusportti toimii yhteydessä T4C-tuotannonhallintaohjelmaan, tila pystyy hallinnoimaan lehmien laidunnusta yksilötasolla. T4C-järjestelmän asetuksilla Grazeway toimii todella joustavana työkaluna. Yhdistämällä portin toiminnan lehmän maitotuotosdataan, pystytään ruokailua ja laidunnusta hallinnoimaan tehokkaammin.

Lely Grazewayn toiminta

Laidunnusportti on joustava työkalu laidunnuksen hallintaan

Lely Grazeway asennetaan pihatossa paikkaan, josta lehmät kulkevat laitumelle. Kun lehmä kulkee avoimeen erotteluporttiin, laite tunnistaa lehmän sen tunnistimen avulla. Portti saa tiedon T4C-tuotannonhallintaohjelmiston kautta, saako lehmä siirtyä ulos laiduntamaan vai pitääkö sen käydä ensin lypsyllä.

Grazeway ohjaa lehmät aina oikeaan paikkaan

Laidunnusportin ansiosta lehmät ohjautuvat aina oikeaan paikkaan, vaikka ne seuraisivat toisiaan lähekkäin. Tuplaporttijärjestelmä on samanlainen kuin lypsyrobotissa, ja se myös toimii samalla hallintajärjestelmällä. Paineilmatoimisena Grazeway on myös yhteensopiva lypsyrobotin kompressorin ja ohjauslaitteen kanssa. Porttia voidaan ohjata myös kännykän InHerd-sovelluksen avulla.

Laidunnusportti mahdollistaa laiduntamisen lohkoilla

Lely Grazeway tarjoaa tilalle mahdollisuuden eri laidunlohkojen valintaan asetetun aikataulun mukaisesti. Määrätyn ajan kuluttua lehmät lähetetään automaattisesti seuraavalle laidunlohkolle.

Lely Grazeway toimii myös pihaton sisällä

Laiduntamiserottelun ohella Lely Grazeway-erotteluporttia käytetään myös lehmien erottelemisessa pihaton sisällä. Useamman lypsyrobotin tilalla sitä voidaan käyttää esimerkiksi karjan erotteluun takakiertoon ja hoiva-alueelle.

Tekniset tiedot

Erottelusuuntien määrä3
TunnistusQwes H, Qwes HR, Qwes ID, Qwes leg, Qwes act
Laiduntamisjärjestelmä• laidunlohkolaiduntaminen
• 100 % laiduntaminen

Löydä sopiva ratkaisu asiantuntijamme avulla

Ota yhteyttä lypsyrobotti- ja pihattomyyjäämme, niin autamme sinua löytämään parhaan ratkaisun tilallesi.