Älykäs ruokinta toimii

Lehmien yksilöllinen ruokkiminen Lely Cosmix -ruokintakioskilla on otollinen tapa hallita ja säädellä tarjottavan väkirehun määrää. Näin maksimoidaan lehmien yleinen terveys, maidontuotanto ja hedelmällisyys sekä parannetaan rehunkäytön tehokkuutta.

Hyödyt

Lehmä saa väkirehua yksilöllisen tarpeensa mukaan

Lely Cosmix -ruokintakioski mahdollistaa säännöllisen väkirehuruokinnan rinnakkain lypsyrobotissa annettavan väkirehun kanssa, mikä edistää vakaata pötsin pH:ta ja nostaa maitotuotosta. Lelyn Qwes-tunnistusjärjestelmän ansiosta laite tietää mikä lehmä on kyseessä ja kuinka paljon väkirehua sille annostellaan.

Tarkempi ruokinta ja vähemmän rehuhävikkiä

Lely Astronaut -lypsyrobotin rinnalla se varmistaa, että jokainen lehmä saa tarvitsemansa määrän väkirehua. Lely Cosmix-ruokintakioskilla lehmä ei koskaan saa liikaa rehua. Se mahdollistaa jopa hyvin pienten annosten ruokinnan suuremmalla tarkkuudella. Laite myös tarjoaa rehun lehmälle sen syöntinopeuden mukaisesti, joten hukkarehua ei muodostu.

T4C antaa selkeän kuvan väkirehun kulutuksesta

Jotta tila saa kaiken irti ruokintastrategiastaan, se tarvitsee selkeän kokonaiskuvan rehunkulutuksesta. Lely Cosmix on täysin yhteensopiva Lely Astronaut -lypsyrobottien kanssa ja liitetty Lelyn T4C-tuotannonhallintaohjelmaan, jolloin tila saa tarkan tiedon lehmäkohtaisesta väkirehun kulutuksesta. Lypsyrobotin tuottama data voidaan yhdistää väkirehun kulutusta koskevaan dataan. Tämä antaa tilalle entistä enemmän näkökulmia seurata rehunkulutuksen ja maitotuotoksen suhdetta.

Etuja terveyteen, maitotuotokseen ja ruokintaan

Parempi pötsin terveys, parempi maidon tuotos ja tehokkaampi ruokinta ovat kaikki Lely Cosmixin etuja. Laitteessa on säädettävät sivuportit, joten se voidaan joustavasti mukauttaa pihaton tiloihin sopivaksi. Lely Cosmix P on varustettu ainutlaatuisella suojaportilla (M-box). Portin suunnittelun ja muodon ansiosta muut lehmät eivät voi häiritä ruokinta-asemalla seisovaa lehmää.

Erilaisia Cosmix-vaihtoehtoja

Lely Cosmix -ruokintakioskissa on vakiona yhden rehun jakelulaite, mutta se on saatavissa jopa neljän eri väkirehurehutyypin jakelulaitteilla. Neljän eri rehutyypin jakelulaitteet on siististi sisäänrakennettu toinen toisensa viereen. Ruokintakioskit voidaan varustella myös takaportein, jotka turvaavat ruokintarauhan lehmälle.

Tekniset tiedot

Jännite• Cosmix S (24 V tai 230 V)
• Cosmix P (230 V)
TunnistusQwes H, Qwes HR, Qwes ID, Qwes leg, Qwes act, Qwes I

Kysy tarjous

Ota yhteyttä

Mikael Pettersson

Robottimyyjä / Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Österbotten, Åland

050 472 7664

Mikael Pettersson
Mikko Holmström

Vector-myyjä

Ylivieska

050 463 2224

Mikko Holmström
Ari Koivisto

Robottimyyjä / Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu, Lappi

050 512 7778

Ari Koivisto
Jarno Lukkarinen

Robottimyyjä / Keski-Pohjanmaa

050 465 4566

Jarno Lukkarinen
Kimmo Pennanen

Robottimyyjä / Pohjois-Karjala

050 596 7687

Kimmo Pennanen
Juha Vähäkallio

Robottimyyjä / Satakunta, Pirkanmaa

043 211 3941

Juha Vähäkallio
Joakim Vidjeskog

Robottimyyjä / Pohjanmaa, Österbotten

040 901 1243

Joakim Vidjeskog
Simo Jokinen

Robottimyyjä / Pohjois-Savo

046 859 0112

Simo Jokinen
Lauri Sohlo

Vector-koordinaattori

Oulu

050 560 9313

Perttu Pohjola

Robottimyyjä / Varsinais-Suomi, Häme, Uusimaa

050 590 2310

Perttu Pohjola
Tapani Komonen

Robottimyyjä / Etelä-Karjala, Kymenlaakso, Päijät-Häme, Etelä-Savo, Keski-Suomi

040 901 1248

Tapani Komonen