Varsinkin viimeisen parin vuoden aikana vanhoja lypsyrobotteja on päivitetty runsaasti uuteen Lely Astronaut A5 -malliin; eikä ihme. Lypsyrobotilla saavutetut tulokset ovat yllättäneet tilalliset positiivisesti!

Kokosimme tähän artikkeliin 10 hyvää syytä valita Lely Astronaut A5 -lypsyrobotti.

 

1. Lely on menestyjän valinta

Maatalousalan neuvonta- ja kehittämisorganisaatio ProAgrian tekemien selvitysten perusteella voidaan todeta, että 9/10:sta menestyneimmistä suomalaisista maitotiloista käyttää Lely -lypsyrobotteja.

Valtakunnallinen maatalousalan neuvonta- ja kehittämisorganisaatio ProAgria julkaisee vuosittain maidontuotannon tulosseminaarissa edellisen vuoden tuotosseurannan tulokset sekä parhaiden karjojen listat.

Tämän puolueettoman tahon kokoamat koosteet eivät valehtele; vuodesta toiseen Lely -lypsyrobotein lypsävät tilat ovat vahvasti edustettuina. Vuoden 2023 EKM -listalla sadan parhaan maitotilan joukosta löytyi yhteensä 74 Lely -tilaa. Samana vuonna kymmenen parhaan maitotilan joukosta 9/10 käytti Lely -lypsyrobotteja.

Lue lisää:

2. ⁠Lelyn käyttökustannukset ovat kohtuulliset

Usein juuri muunmerkkisestä lypsyrobotista Lelyyn vaihtavat maitotilalliset yllättyvät Lely -lypsyrobotin huokeista kustannuksista.

Lypsyrobotin edulliset käyttökustannukset ja maitomäärän nousu toimivat houkuttelevina ajureina Lely -lypsyrobottiin siirryttäessä. Lypsyrobotin merkinvaihtotilanteissa käy usein siten, että jo alle 5 vuotiaan robotin vaihto uuteen Lely Astronaut A5 -robottiin tuo merkittävän maitomäärän nousun samalla, kun se on merkittävästi vähentänyt työmäärää ja käyttökustannuksia.

Tästä syystä kaikkein tyytyväisimpiä Lely -lypsyrobotin omistajia ovatkin ne, jotka ovat vaihtaneet robottimerkin muunmerkkisestä robotista Lelyyn.

Lue lisää:

 

3. Voit turvautua maanlaajuiseen huoltoverkostoon 24/7

NHK:n sertifioitu robottihuoltoyksikkö päivystää 24/7 vuoden jokaisena päivänä. Valitsemalla Lely -lypsyrobotin varmistat, että et jää yksin; vasteaika huollon tilauksesta on kaikkialla Suomessa vain 3 tuntia.

NHK:n robottihuoltoyksikkö on tilallisen tukena kaikkien Lely -laitteiden elinkaaren ajan kaikkialla Suomessa, kaikkiin kellonaikoihin ympäri vuoden. Robottihuolto päivystää 24/7 ja vasteaika tilauksesta on vain 3 tuntia kaikkialla Suomessa.

Sertifioidut NHK:n Lely -huoltoasentajat varmistavat vuosittain yli 1200 Lely-lypsyrobotin toiminnan tehden myös niiden määräaikaishuollot. Lisäksi huoltoasentajat huoltavat Lelyn muutkin oheis- ja lisälaitteet, kuten kompressorit ja puhdistusrobotit sekä ruokintarobotit ja -kioskit.

Lue lisää:

 

4. ⁠Käytettävissä tilaneuvonnan tuki

Liittyivätpä maitotilan tavoitteet sitten ruokinnan kehittämiseen, eläinten hyvinvoinnin parantamiseen tai maidon lisäämiseen tankkiin, sertifioidut asiantuntijat ovat NHK:n asiakkaiden käytettävissä ja auttavat tavoitteisiin pääsyyn.

NHK:n tilaneuvonnan asiantuntijat työskentelevät päivittäin Lely-lypsyrobottitilojen parissa ympäri Suomen. Neuvonnan toiminnan tavoite on parantaa tilojen tuloksia sekä jatkuvasti ylläpitää ja kehittää maidontuotantoon liittyvää osaamista ja tietotaitoa. Neuvonta paneutuu laajasti kaikkien eläinryhmien hyvinvointiin ja ruokintaan, sekä ennen kaikkea lypsykiertoon liittyviin asioihin.

Tilaneuvonnassa työskentelee yhteensä yhdeksän alueellista tilaneuvojaa, jotka kohtaavat eläinten hyvinvointiin ja tuottavuuteen liittyviä kysymyksiä päivittäin. Tilaneuvonnan asiantuntijat ovat myös Lelyn kouluttamia ja sertifioimia henkilöitä.

Lue lisää:

5. Tuotteesta vastaa kansainvälinen edelläkävijä

Yli 30 vuoden innovatiivinen kokemus automaattilypsyn parissa sekä markkinoille tuotetut yli 50 000 Lely Astronaut -lypsyrobottia tekevät Lelystä kiistattomasti alansa kirkkaimman tähden.

Maailmalla lypsää tänä päivänä jo yli 50 000 Lely Astronaut -lypsyrobottia, mitä juhlistamme 50 000 x Lely -kampanjalla, jonka ansiosta tarjoamme 5 000 euron alennuksen Lely Astronaut -lypsyrobotin hankintahinnasta. Lely -lypsyrobotteja on ollut käytössä jo yli 30 vuoden ajan ja tänä päivänä Lely loistaakin kirkkaana markkinajohtajana lypsyrobottimarkkinoilla.

NHK tekee suurella ilolla ja ylpeydellä yhteistyötä yli 75 vuotta alalla toimineen kansainvälisen Lelyn kanssa. Hyödynnämme Lelyn tukea ja innovaatioita automaattilypsyn ja robottiratkaisujen näkökulmasta, minkä lisäksi käytettävissä on Lelyn toiminnallinen suunnittelutuki ja alan tuorein teknologiatuntemus; unohtamatta globaalia näkymää tulevaisuuden ratkaisuihin.

Lue lisää:

6. Älypihaton tuoteperhe saatavilla samaan verkkoon

Lely -tuoteperheeseen kuuluvat myös puhdistusrobotit, rehuntyöntäjät sekä markkinoiden ainoa täysin automaattinen Lely Vector -ruokintajärjestelmä. Monipuolisten älyratkaisuiden avulla sinun on mahdollista kehittää tilaasi haluamaasi suuntaan.

Lely kehittää jatkuvasti uutta tekniikka maitotiloille. Laadukkaat lypsyrobotit eivät ole suinkaan ainoa tuoteryhmä, jolla Lely pyrkii helpottamaan tilallisten arkea, vaan tarjolla on myös puhdistusrobotteja, rehuntyöntäjiä sekä markkinoiden ainoa täysin automaattinen Lely Vector -ruokintajärjestelmä.

Kaikki Lely laitteet keskustelevat samassa verkossa ja näin ollen kaikki tarpeelliset ilmoitukset ja laitteiden hallinta onnistuvat yhden puhelimen kautta helposti. Meillä on erinomaisia kokemuksia kaikista Lely -laitteista myös Suomen toisinaan haastavissa ja jopa arktisissakin olosuhteissa.

Innovatiivinen Lely toimii edelläkävijänä ja suunnan näyttäjänä kaikille tulevaisuuden maitotiloille. Tästä hyvänä esimerkkinä lypsyrobottien lisäksi toimii esimerkiksi tilakohtainen meijeri, Lely Orbiter, joka on toiminnassa useissa maissa Euroopassa.

Lue lisää:

 

7. ⁠Lely -robotti on luotettava ja pitkäikäinen

Vanhimmat Suomessa lypsyssä olevat Lely -lypsyrobotit ovat jo yli 20 vuotta vanhoja! Tämä kertoo Lelyn kestävyydestä ja luotettavuudesta. On syytä muistaa, että nämä ikiliikkujat ovat lypsäneet joka ikinen vuorokausi, eli yhteensä yli 175 000 tuntia!

Lypsyrobotti on maitotilan tärkein investointi. Sen on pakko toimia aina ja siksipä olemmekin panostaneet erityisen voimakkaasti alueelliseen kattavaan huoltoon, sekä ennen kaikkea laadukkaaseen robottiin.

Investointia harkittaessa on syytä tarkastella laitteen elinikäkustannuksia, kapasiteettia ja käyttöikää. Tavanomaisesti lypsyrobotti uusitaan noin 10 käyttövuoden iässä, jolloin jälleenmyyntiarvoa on vielä mukavasti ja toisaalta uuden lypsyrobotin tarjoama tekniikka on jo tervetullutta edesauttamaan kannattavaa maidontuotantoa.

Lue lisää:

 

8. Rahoittajat arvostavat arvonsa säilyttävää sijoitusta

Lely Astronaut -lypsyroboteilla on arvoa vielä jopa kymmenen käyttövuoden jälkeenkin! Käytetyt lypsyrobotit ovat  varsin kysyttyjä niin Suomessa, kuin ulkomaillakin, mikä lämmittää mieltä erityisesti silloin, kun robottia halutaan päivittää uudempaan.

Lely Astronaut -lypsyroboteilla on hyvä jälleenmyyntiarvo vielä vuosienkin käytön jälkeen. Tämä antaa tilalliselle levollisen mielen. Esimerkiksi kymmenen vuotta vanhasta Lely lypsyrobotista hyvitämme tällä hetkellä kymmeniä tuhansia euroja! Koneet kunnostetaan kokonaisuudessaan ja ne löytävät sen jälkeen uuden kodin seuraavalta tilalta.

Myös investointien rahoittajat ovat huomanneet käytettyjen robottien arvon ja Lely -tilojen ylivoimaiset tulokset, minkä ansiosta pankit useimmissa tapauksissa rahoittavat Lely -hankintoja mielellään.

Lue lisää:

 

9. ⁠NHK on kotimainen perheyritys

Tue kotimaista! NHK on täysin suomalaisessa omistuksessa oleva perheyritys, jota ohjaa ajatus siitä, että  sen toimien on tuotava aitoa lisäarvoa ja helpotettava raskasta työtä suomalaisilla maatiloilla. Halu auttaa maanviljelijöitä siivittää yrityksen työtä.

NHK on täysin suomalaisessa omistuksessa oleva perheyritys. Vuonna 1990 yrityksen perusti Onni Korhonen, joka oli pioneeri säilörehun korjuun kehittämisessä pyöröpaalaamalla jo 1980-luvun alussa.

Pioneerihengessä toimiminen on jo pitkään värittänyt NHK:n arvoja ja toimintaa, minkä lisäksi NHK haluaa tarjota asiakkailleen alan parasta osaamista. Siten voidaan varmistaa parhaimmat mahdolliset valttikortit nykyaikaisen maatalouden haasteiden selättämiseen.

Myös välittäminen on kirjattu yrityksen arvolupauksiin. Asiakkaiden toimeentulo riippuu NHK:n tuotteiden toimivuudesta ja palvelun laadusta. Yritys välittää myös työntekijöistään, ja haluaa rakentaa työntekijöilleen hyvän työpaikan. Tänä päivänä NHK Group työllistää yli 200 henkeä ja omaa 12 toimipaikkaa ympäri Suomen.

Kun valitset NHK:n, et joudu asioimaan suuren ja kankean korporaation kanssa, vaan saat kumppaniksesi kotimaisen perheyrityksen, joka on notkea, ketterä ja helposti lähestyttävä.

Lue myös:

10. ⁠Juhlimme yhdessä – Lely Gaala

Jo perinteeksi muodostunut Lely Gaala on maitotilallisten huipputapahtuma, joka on yksi vuoden odotetuimmista kohokohdista. Gaalassa Lely -tilojen väki pääsee verkostoitumaan, juhlistamaan saavutuksiaan ja tapaamaan muita maidontuottajia.

Lely Gaalaan ovat tervetulleita kaikki Lely -lypsyrobottien omistajat ympäri Suomen. Lely Gaalassa juhlistetaan saavutuksia yhdessä, inspiroidutaan menestyneiden tilojen tarinoista ja puheenvuoroista sekä vietetään ikimuistoista iltaa yhdessä samanhenkisten, eteenpäin suuntaavien, kollegojen kanssa.

Lely Gaalaan kerääntyy vuosittain miltei 300 maidontuottajaa eripuolilta Suomea. Se on erinomainen kohtaamispaikka ja loppuvuoden inspiroivin piristysruiske. Seuraava Lely Gaala juhlitaan 3.12.2024, joten ehdit vielä mainiosti lunastaa ”pääsylippusi” Lely Gaalaan hankkimalla Lely Astronaut lypsyrobotin tilallesi.

Lue lisää:

 

Jäikö vielä jokin askarruttamaan mieltäsi?

Jos jokin jäi vielä askarruttamaan mieltäsi, älä epäröi ottaa yhteyttä. Pohditaan yhdessä!